MADBLOG & LIVSSTIL

Nogen steder er der snevejr i dag, andre steder, som her, er der regnvejr. Når vejret er sådan, får jeg ofte lyst til tung og varmende mad, men et eller andet sted, længes jeg nu istedet for efter sol og lettere retter. Så valget faldt på en salat. Salaten er egentlig vietnamesisk. Ahn Lê har lavet den med rødbeder, men jeg valgte gulerødder, fordi det var det jeg havde. Endvidere har jeg en bund af kogte ris og tilførte også skiver af kød. Hermed udgør salaten et helt måltid. Og det er bestemt en god sammensætning. Mens jeg sidder og skriver, kommer jeg i tanke om, at næste gang vil jeg tilføje balsamico perler til salaten. Det vil give et ekstra pift.
Jeg brugte svinefilet, men der kan sagtens bruges f.eks. en rest af andre former for kød. Ligesom det helt kan undlades. Så faktisk er det en salat med et hav af muligheder.

[ingredients title=”Sprød salat”]
4 mellemstore gulerødder eller 4 rødbeder
3 æg
1 rødløg
1 lille håndfuld persille

2 dl løseris
3 dl vand

2 spsk soya
2 spsk rødvinseddike
2 spsk neutral olie
1 fed hvidløg i meget små tern
½ tsk chiliflager
salt

Kom ris og vand i en gryde og kog 11 min. Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække under låg i yderligere 11 min.
Skær gulerødder i aflange skiver og kog dem 5 min i letsaltet vand (rødbeder skal koge lidt længere). Gulerødderne skal kun lige være let kogte, så de stadig knaser.
Kog æggene hårdkogte og skær dem i grove tern. Skær løg i tern.
Bland dressingen.
På et fad fordeler du dine løskogte ris. Læg gulerodsskiverne ovenpå og top med hakkede æg og løg og pynt med grofthakket persille.

Fordel dressingen hen over.

Har du kød til, ligger du det som en rand yderst, og så er det klar til servering.

[/ingredients]

Jeg er så heldig, at der er en lille smule tilovers, om jeg kan få med til frokost i morgen.

Åh ja, i morgen. Der skal jeg sammen med en veninde, til Esbjerg Musikhus og se musicalen “Grease”, som 7-kanten opfører.  Jeg er sikkker på, at Sandy og Danny fører os tilbage til en masse glade minder fra 70’erne. Det kan ikke andet end blive en fantastisk aften for 2 tøser.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter