Så er der serveret. De ser da lækre ud som de ligger der.

Hjemmelavde Romkugler af kagerester

Her i huset smider vi ikke kagerester ud. Lyder som om vi har mange rester, men underligt nok bliver alt næsten spist op.

Men er der rester, kommes de i fryseren, og gemmes til der er nok til en lille portion romkugler. Har man slet ingen, koster en marmorkage eller lign. jo ikke det store, så man kan også købe en for at lave dem.

Grundopskriften fandt jeg hos – ja  rigtig gættet – Klidmoster. Jeg kommer så selv det i jeg nu lige har og vi bedst kan li.

ROMKUGLER

Kagerester – alt kan bruges, dog ikke noget med smørcreme eller remonce i, da det kan blive harskt. Oplever vi nok ikke her, de forsvinder som “dug for solen” eller som “strømper i vaskemaskinen”.

Kageresterne skæres i mindre stykker og blendes til smulder

Den smuldrede kage inden fyldet kommes i

Så skal der noget i til at binde kagen sammen med. Jeg har brugt:

2 dl hjemmelavet hindbærmarmelade
1/4 dl. af min æblesirup
en anelse kakao, ikke for meget da der også er i kagen
en sjat rom – helt uden at smage :)

Æltes sammen til en fast dej, som trilles i kugler i den størrelse du vil ha dem.

Kuglerne er trillet og pynten kan findes frem.

Så kommer pynten. Jeg fik brugt mine rester, og de sidste blev vendt i kakao. Næste gang vil jeg prøve at vende dem i smeltet chokolade inden de vendes i krymmel.  Jeg tror pynten hænger bedre ved og det vil sikkert også smage godt.

Ups glemte lige at skrive, at det er en god idé at smage til undervejs . Når de er færdige, sættes de i køleskabet til de skal serveres.

Så er der serveret. De ser da lækre ud som de ligger der.
Print

6 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*