• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Fisk
gulerodssuppe med torsk
En smuk og sund gulerodssuppe, der her er serveret et stykke torsk, men suppen kan sagtens også serveres uden. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder

Udgivet: 14. sep. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 14. sep. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Få en opskrift på lækker gulerodssuppe, der både er nem at lave, og som smager pragtfuldt. Kan serveres som den er eller med et stykke torsk.
  2. Opskrift på gulerodssuppe
  3. Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Få en opskrift på lækker gulerodssuppe, der både er nem at lave, og som smager pragtfuldt. Kan serveres som den er eller med et stykke torsk.

Gulerodssuppe er en både nem og hurtig suppe med gulerødder, der kan serveres præcis som den er. Gerne sammen med et stykke brød.

Men du kan også komme et stykke torsk i gulerodssuppen, og så har du et let måltid til aftensmad.

Se også: Cremet jordskokkesuppe med kantareller

Og så blev de endelig hverdag igen, og der skal lige rettes lidt op tøjet. Det er blevet lige lidt stramt i juleferien, og det dur ikke.

Der findes rigtig mange gode og fornuftige slankekure her i januar måned i de forskellige ugeblade. Også mange, hvor der er rigtig gode opskrifter, både hvis man er på skrap efter-jul-slankekur, eller bare fordi man gerne vil leve lidt sundt.

Jeg bruger dem som inspiration til retterne, men vil nu allerhelst bruge min sunde fornuft.

Vi lagde hårdt ud i dag, og fik en skøn ret af en rest gulerødder og en pakke torsk jeg havde i fryseren. Hurtig at lave, ligger let i maven og smager rigtig godt.

Og så er det også lige vejr til suppe i dag. Fyføj det er koldt. Det er vi  slet ikke vant til, og jeg har faktisk mere eller mindre frosset hele dagen. Man bliver jo gennemkold bare næsen lige stikkes udendørs.

Nå men altså, det nytter ikke at pive.  På med de lange uldne underbukser, og nyde, at vi har lidt vinter. Og så lige en tallerken varm gulerodssuppe. Så har man det dejligt igen.

Opskrift på gulerodssuppe

gulerodssuppe med torsk

Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 400 g gulerødder
  • 100 g kartofler
  • 4 forårsløg
  • 1 løg
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Til gulerodssuppe starter du med, at skrælle gulerødder og kartofler, og derefter skæres de i mindre stykker.
  • Skær forårsløg, hvidløg og løg i tern, og svits dem kort i en gryde med lidt olie.
  • Tilsæt kartofler og gulerødder og svits dem ganske kort, inden der tilsættes ca. 1 liter bouillon.
  • Lad det hele simre i ca. 20 minutter.
  • Lad gulerodssuppen afkøle en lille smule inden det hele blendes til en fin og glat suppe. Smag til med salt og peber. Bring suppe til kogepunktet, men kog ikke.

Tips

Inden den færdige gulerodssuppe serveres, kommes der gerne lidt grønt i suppen og evt. et par dråber ramsløgolie, hvis du har det.

Jeg serverede stykker af letstegt torsk til, men lidt bacon eller croutoner vil også være fint til.

Se også: Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe

Mere inspiration

  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel
  • Mandelpaneret Torsk med Spinat

Se mere indhold på bloggen

Så skal der kage til! - Pæretærte.

Hurtig Pastasalat

Smukke kartofler på grillen

Bagte tomater til pasta

Julet Rødkålssalat

Whiskysmagning under bøgen

Langtidshævet brød med Ølandshvedemel

Ølandsbrød med Emmermel

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.