For mange år siden, fik jeg af en veninde opskriften på den Islandske Lagkage. Den har ikke været brugt i meget lang tid, men dukkede op i forbindelse med den islandske skyr. Så nu skulle den laves igen.
Så er du vild med kokos og bounty, så er den her kage lige noget for dig. Og den er faktisk ret så nem at bage, holder sig frisk i lang tid - øh hvis den får lov til at stå uden at blive spist. Jeg tvivler.
Islandsk Lagkage
4 æggehvider
140 gr flormelis
140 gr kokosmel
4 æggeblommer
60 gr flormelis
100 gr blødt smør
100 gr mørk chokolade
1 dl. piskefløde
Pisk æggehvider stive og bland forsigtigt flormelis og kokosmelet i. Kom bagepapir i bunden af en springfor og hæld dejen i.
Bages ved 150 grader i ca. 45 min.
Pisk æggeblommer, flormelis og blødt smør sammen inden den smeltede chokolade kommes i. Pisk godt rundt og smør det ud over den afkølede kage. Pynt kagen med flødeskum eller servere det til.
Jon Oskar
Det der er faktisk ikke lagkake, men en vanlig kokosterte - og nokså tradisjonell som slik. 🙂 Lagkake ser litt ut som type danske roulade, bare i flat tilstand. Google gjerne "íslensk lagkaka" og da får du bilde og oppskrift.
Hilsen fra en Islending.