• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Islandsk Lagkage

Udgivet: 7. mar. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

For mange år siden, fik jeg af en veninde opskriften på den Islandske Lagkage. Den har ikke været brugt i meget lang tid, men dukkede op i forbindelse med den islandske skyr. Så nu skulle den laves igen.

Så er du vild med kokos og bounty, så er den her kage lige noget for dig. Og den er faktisk ret så nem at bage, holder sig frisk i lang tid - øh hvis den får lov til at stå uden at blive spist. Jeg tvivler.

Islandsk Lagkage
4 æggehvider
140 gr flormelis
140 gr kokosmel
4 æggeblommer
60 gr flormelis
100 gr blødt smør
100 gr mørk chokolade
1 dl. piskefløde

Pisk æggehvider stive og bland forsigtigt flormelis og kokosmelet i. Kom bagepapir i bunden af en springfor og hæld dejen i.
Bages ved 150 grader i ca. 45 min.

Pisk æggeblommer, flormelis og blødt smør sammen inden den smeltede chokolade kommes i. Pisk godt rundt og smør det ud over den afkølede kage. Pynt kagen med flødeskum eller servere det til.

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Flotte nye billeder

Cremet Jordbær Sorbet

Sommer-Risengrød med Jordbær

Ostekager med forskellige smag

Krydrede knasefrikadeller

Bredt madudvalg i Bøgeskoven

Friterede Squash

Ris-oksegryde med grønt

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Jon Oskar

    december 31, 2022 at 1:38 pm

    Det der er faktisk ikke lagkake, men en vanlig kokosterte - og nokså tradisjonell som slik. 🙂 Lagkake ser litt ut som type danske roulade, bare i flat tilstand. Google gjerne "íslensk lagkaka" og da får du bilde og oppskrift.
    Hilsen fra en Islending.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.