Islandsk Lagkage

Islandsk Lagkage

For mange år siden, fik jeg af en veninde opskriften på den Islandske Lagkage. Den har ikke været brugt i meget lang tid, men dukkede op i forbindelse med den islandske skyr. Så nu skulle den laves igen.

islandsk-lagkage

Så er du vild med kokos og bounty, så er den her kage lige noget for dig. Og den er faktisk ret så nem at bage, holder sig frisk i lang tid – øh hvis den får lov til at stå uden at blive spist. Jeg tvivler.

kokoskage-islandsk-skiveIslandsk Lagkage
4 æggehvider
140 gr flormelis
140 gr kokosmel
4 æggeblommer
60 gr flormelis
100 gr blødt smør
100 gr mørk chokolade
1 dl. piskefløde

Pisk æggehvider stive og bland forsigtigt flormelis og kokosmelet i. Kom bagepapir i bunden af en springfor og hæld dejen i.
Bages ved 150 grader i ca. 45 min.

Pisk æggeblommer, flormelis og blødt smør sammen inden den smeltede chokolade kommes i. Pisk godt rundt og smør det ud over den afkølede kage. Pynt kagen med flødeskum eller servere det til.

kokos-islandsk-lagkage-flodeskum

lagkage-kokos

Print

2 Comments

  1. Many years ago, I got a friend’s recipe for the Icelandic Layer Cake. It has not been used for a very long time, but appeared in connection with the Icelandic scythe. So now it had to be made again.

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*