MADBLOG & LIVSSTIL

Dejlige fridage i Odense

Så blev det tid til lidt opdatering.

Jeg har nydt påsken indtil videre, og vil da også nyde resten. Torsdag tog vi på en lilletur til Odense, hvor vi blev til lørdag. Vi var heldige med vejret, selvom der ikke var solskin hele dagen. Men regnen undgik vi. Vi har flere gange gjort brug af Airbnb, og har altid været tilfredse. Det var vi bestemt også denne gang. Vi havde lejet en lejlighed i den gamle Vægtergård, som ligger meget centralt i Odense.
111Arkitekten Vilhelm Oscar Gundlach-Pedersen tegnede midt i 30'erne den modernistiske Vægtergård, der er et godt eksempel på funktionalistisk arkitektur, som havde sin ”guldalder” i mellemkrigsårene. På toppen af bygningen, sidder morgenstjernen eller som den også kaldes, Vægterstjernen. Stjernen symboliserer den stjerne, som vægterne længtes efter, når de kom ud på de små timer. Forestil dig dengang vægterne vandrede omkring i gaderne, som vi nu går rundt i og spejdede længselsfuldt efter morgenstjernen, så de kunne holde fri.
odense-2016-udsigtenVagtlokale og kontrolrum for vægterne. I bygningen var der desuden en række smukke og praktiske lejligheder. Man fornemmer, at de har været lidt mere eksklusive end andre boliger i byen, på det tidspunkt. Og det var netop en af disse lejligheder vi boede i - med en smuk udsigt over Eventyrparken.

Ud over at gå tur i den smukke park og den dejlig by, var vi også på Jernbanemuseet. Det var spændende, - især når man sidder i en kupé, som vi husker så tydeligt fra barndommen. De der minder er jo altid sjove, og dem var der flere af. Og så er der altså noget imponerende ved sådan store og flotte lokomotiver.

veterantog
En tur med Veterantog blev det også til, selvom det ganske vist kun var en tur på 10 min.
Den gang var der stor forskel på, om man rejste på 1., 2. eller 3. klasse. En 3. klasses kupé var ikke det mest komfortable.

tog2
Odense er en dejlig by, som vi også har besøgt flittigt, og også vil i fremtiden.

Nu skal resten af påsken nydes her hjemme. Måske lige en tur på loppemarked i Aabenraa, men ellers med en god bog. Bliver vejret til det, skal jeg også lidt ud i haven.

odense-2016-jernbro-1844
Frederiksbroen over Odense Å er Danmarks første vejbro lavet af støbejern. Den blev bygget i 1844.
odense-2016-jernbro-1844-2
Frederiksbroen over Odense Å
odense-2016-eventyrhaven-bro
Broen over åen fra H.C. Andersens have i Eventyrparken
odense-2016-eventyrhaven-indgang
Indgangen til Eventyrparken
odense-2016-gade
Én af de utallige hyggelige gade i Odense

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *