• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Salater

Strandkål-salat

Udgivet: 15. maj. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så fik jeg strandkålen bragt med mig hjem og var stadig frisk og sprød. De små nye skud af bladene, smagte jeg allerede på i lørdags, og de smagte rigtig godt med en anelse saltsmag. De lidt større er lidt mere bitter, så dem har jeg sorteret fra, og de skal bruges i morgen.
Jeg har læst mig til, at man i gamle dage, særligt brugte stilken af strandkål. Fiskerne dækkede planterne godt til med sand og tang, pså strandkålen fik en længere stilk. En lang og bleg som lignede asparges. Derfor blev strandkålen også kaldt for "aspargesurt".
Strandkålen jeg fik med mig hjem, har dog ikke så lange stilke, at jeg kan prøve at tilberede som asparges. Men måske jeg atter en dag støder på planten, eller måske finder nogle frø, og dyrker dem i køkkenhaven. Det kan man nemlig også. Et tip er så, at gøde med tang, så kålene får smag som dem der vokser ved vandet.
Vil du ud og finde strandkål, skal du søge ved stenede strande, ved øerne og østjylland.

[ingredients title="Strandkål salat"]Det er lidt svært at sige hvor mange pers. den er til, du bestemmer faktisk selv, alt efter hvor meget du kommer i af de forskellige ingredienser.

  • strandkål - en god håndfuld at de små rødlige blade
  • en håndfuld radiser skåret i skiver
  • 1 stor håndfuld edamame bønner
  • 1 spsk balsamico cavi-art tangperler
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk mælkebøttesirup
  • salt og peber

Den vaskede og tørre strandkål plukkes i mindre stykker og lægges i et fad. Fordel radiseskiver og edamamebønner hen over. Øverst kommes de let afdryppede balsamico tangperler inden citronsaft blandet med sirup, salt og peber, hældes henover.

[/ingredients]

Vi fik nye danske kaftofler og en lækker flæskesteg til salaten, men den kan også spises som en selvstændig salat. Jeg nød den i hvertfald meget i madpakken i dag.

Ser den ikke bare lækker ud? Stegen er lavet med en saltsten over grillen, men mere om det en anden dag.

Mere inspiration

  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Jul & Chartreuse i Aarhus

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich - lækker måde at bruge rester på

Æbleboller

Bønnesalat

Torsk på grillen

Chokoladekage med flydende midte

Chokolade Vinder

Sprøde, sur-søde pickles

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. ina lindt

    maj 01, 2018 at 10:23 pm

    en fantastisk lækker opskrift gode billeder beskrivelse osv mn en lille kritik. Det at der var hæftet det flæskestegsbillede på til sidst gjorde at jeg valgte ikke at dele desværre.

    Svar
    • Ellen

      maj 13, 2018 at 2:30 pm

      Det var en skam, for salaten var rigtig god til flæskestegen. Men den er også god til mange andre ting .
      God sommer til dig.

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.