MADBLOG & LIVSSTIL

Så fik jeg strandkålen bragt med mig hjem og var stadig frisk og sprød. De små nye skud af bladene, smagte jeg allerede på i lørdags, og de smagte rigtig godt med en anelse saltsmag. De lidt større er lidt mere bitter, så dem har jeg sorteret fra, og de skal bruges i morgen.
Jeg har læst mig til, at man i gamle dage, særligt brugte stilken af strandkål. Fiskerne dækkede planterne godt til med sand og tang, pså strandkålen fik en længere stilk. En lang og bleg som lignede asparges. Derfor blev strandkålen også kaldt for “aspargesurt”.
Strandkålen jeg fik med mig hjem, har dog ikke så lange stilke, at jeg kan prøve at tilberede som asparges. Men måske jeg atter en dag støder på planten, eller måske finder nogle frø, og dyrker dem i køkkenhaven. Det kan man nemlig også. Et tip er så, at gøde med tang, så kålene får smag som dem der vokser ved vandet.
Vil du ud og finde strandkål, skal du søge ved stenede strande, ved øerne og østjylland.

[ingredients title=”Strandkål salat”]Det er lidt svært at sige hvor mange pers. den er til, du bestemmer faktisk selv, alt efter hvor meget du kommer i af de forskellige ingredienser.

 • strandkål – en god håndfuld at de små rødlige blade
 • en håndfuld radiser skåret i skiver
 • 1 stor håndfuld edamame bønner
 • 1 spsk balsamico cavi-art tangperler
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 spsk mælkebøttesirup
 • salt og peber

Den vaskede og tørre strandkål plukkes i mindre stykker og lægges i et fad. Fordel radiseskiver og edamamebønner hen over. Øverst kommes de let afdryppede balsamico tangperler inden citronsaft blandet med sirup, salt og peber, hældes henover.

[/ingredients]

Vi fik nye danske kaftofler og en lækker flæskesteg til salaten, men den kan også spises som en selvstændig salat. Jeg nød den i hvertfald meget i madpakken i dag.

Ser den ikke bare lækker ud? Stegen er lavet med en saltsten over grillen, men mere om det en anden dag.
print

2 reaktioner

 1. en fantastisk lækker opskrift gode billeder beskrivelse osv mn en lille kritik. Det at der var hæftet det flæskestegsbillede på til sidst gjorde at jeg valgte ikke at dele desværre.

  1. Det var en skam, for salaten var rigtig god til flæskestegen. Men den er også god til mange andre ting .
   God sommer til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter