• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Frokost & Forret » Forretter

Søde porrer til forret

Udgivet: 19. okt. 2021. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Porrer bliver altså bare så søde og lækre, når de først koges møre, men stadig er med bid, og derefter vendes på grillen eller panden. For at gøre dem ekstra søde, har jeg dryppet en anelse akacie honning over også.

Her har jeg lavet dem som forret med mine hjemmelavede tørrede tomater i olie. Lækker og dejlig ret, og selvfølgelig pyntet med blodappelsin tangperler.
Er du ikke til rygeost, kan det erstattes af flødeost.

 

[ingredients title="Stegte porrer med tomater"]
4 personer

  • 4 porrer
  • lidt olie
  • 50 gr soltørrede tomater i olie
  • 35 gr grofthakkede hasselnødder
  • 1 tsk akacie honning
  • et drys salt og peber
  • 50 gr god rygeost
  • 1-2 spsk creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1 glas Blodappelsin Tangperler

Rens porrerne og skær toppen fra. Skær resten ud i ca. 4 stykker, som dampes til de er møre, men stadig med lidt bid. De må endelig ikke blive kogt for meget.
Lad dem ligge lidt, så de bliver tørre.
Kom lidt olie på en pande og steg porrene til de får farve på alle sider. Det går hurtigt, så pas på de ikke branker.

Anret dem på 4 tallerkener. Giv dem lidt salt og peber, kom ganske lidt honning over og drys de hakkede nødder.

Rør rygeost og creme fraiche sammen, og smag til med meget fintrevet hvidløg, salt og peber.

Fordel dressingen på de 4 tallerkener, og pynt med soltørrede tomater og Blodappelsin Tangperler.

Servér gerne med et stykke godt brød til.

[/ingredients]

 

Mere inspiration

  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa
  • Salte æbleskiver med Tunmousse

Se mere indhold på bloggen

Laks med birkes og spinat

Planen der røg i vasken - 2012

Skudkagen

Nye smukke tallerkener

Fiskefrikadeller med knas

billede af ingenting, der er sønderjyske småkager

Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Glaseret hamburgerryg med kartoffelmos

Kheer - Indisk Rice Pudding

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.