MADBLOG & LIVSSTIL

Café Turen besøger i dag i Gram Slot Café & Gårdbutik

Inde midt i landet, altså her nede i sønderjylland, ligger Gram. Byen Gram er der måske ikke så mange der kender, hvilket er synd, for det er et fantastisk flot område. Derimod tror jeg de fleste har hørt om Gram Slot. Slottet var helt tilbage i 1232 et kongeslot, som faktisk lå et helt andet sted end slottet gør nu. Det var først i 1500 tallet bygningerne blev flyttet til hvor de ligger nu. Der er faktisk dele af slottet, der er bevaret helt fra dengang. Måske spøgelserne også er fra så lang tid til bage, – jeg har aldrig været med på en spøgelsestur, men der arrangeres hvert år mange ture rundt i de mørke og spøgelsagtige gange.

I dag ejes Gram Slot af Sanne og Svend Brodersen, der har fået bygget noget helt fantastisk og unik op rundt omkring slottet. Alt er så nænsomt restaureret, og fremstår så smukt, som det gjorde en gang. Naturen rundt om, er som sagt utrolig flot, og du burde virkelig gå en tur der for at opleve det.
Da vi var der en aften, fik jeg ikke taget billeder af alt det smukke udendørs, men det vil jeg rette op på snarest, så der komme billeder af dette også.

Der sker altid noget på Gram Slot. I den Holstenske Lade afholdes der mange koncerter og andre arrangementer. Det er et flot rum, bygget op om resterne af den oprindelige lade. Jeg har været til en koncert der en enkelt gang,men det er absolut ikke sidste gang.


Denne gang var det caféen og gårdbutikken, der ligger i den gamle hestestald, der skulle besøges. Det var lørdag aften, og menuen var Buffét. Der kunne tilkøbes forret og dessert, samt selvfølgelig drikkevarer.
Og hold da helt op, der var travlt. Måske kom vi også lige på det mest hektiske tidspunkt, for vi måtte lige sidde lidt og vente på betjeningen.

Vi valgte at starte med en forret. Jeg fik det mest lækre røgede inderlår af Gram Slots okse med frisersalat og bønne pickles. Den skal du prøve. Gemalen valgte rørt laks med salat med purlægscreme og pil-selv rejer. Den var også god, skal jeg hilse og sige.


Bufféten bestod af 3 slags kød:  Kylling i karry – noget helt fantastisk smagfuldt og mørt Svinekød med grøntsager – samt Oksekød der smeltede i munden sammen med den kraftige sauce. Hertil var der nye store smørvendte kartofler, 3 slags salater og 2 slags brød. Alle kødretterne var super gode, dog synes jeg ikke rigtig jeg fandt noget rigtig smag i salaterne. Især bønnesalaten var lidt flad i smag. Men dejligt at det ikke var kedelige salater, men lidt anderledes. Blot lidt mere knald på smagen.


Vi fik en god snak med tjeneren, der fortalte lidt om de råvarer de bruger. Som jeg jo vidste inden, er det hele økologisk, men caféen har endnu ikke det økologiske mærke. Det ville selvfølgelig fuldende det hele, hvis det kom.

Nu behøves du ikke komme i caféen om aftenen, for der er også mulighed for at få en kop kaffe med dagens kage eller en lille frokost. Bagefter kan du fint fordybe dig i de spændende råvarer de sælger i gårdbutikken. Udover deres egne økologiske produkter er der også andre spændende sager. Jeg holdt mig i lang tid, men endte alligevel med at skulle have lidt gryn med hjem.

Alt i alt, kan jeg kun sige, det er et dejligt sted med god mad. Man kan smage de gode råvarer i maden, og det er et stort plus. Så slå gerne et smut ind om Gram, gå en tur og nyd naturen og slut af med en kop kaffe, frokost eller måske middag i caféen.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter