MADBLOG & LIVSSTIL

Så kom jeg sørme til endnu en festival i år. I dag har jeg været forbi Tønder Festival, ligesom for at starte lidt ud. Jeg nyder også musikken, men jeg spiser også. Og jeg spiser, eller nærmere smager rigtig meget forskelligt mad. Vi har lavet en aftale om, at vi nøjes med at købe een portion hver gang, og så dele den. Derved får vi mulighed for at smage på flere forskellige retter. Og som på alle andre festivaler, er der et rigt udbud af madboder.

Tønder Festival vokser for hvert år. Det er stadig en forholdsvis “stille” festival, hvis man kan sige sådan. Der er musik og glade mennesker overalt, men ikke overfyldt. Det er fantastisk dejligt. Der er plads til at sidde og hygge sig lidt, enten hvor man samtidigt kan høre musik, eller i et mere stille hjørne hvor man kan snakke sammen i ro og fred. Noget af det jeg synes er ret fedt i Tønder er, at musikkerne og andre musikglade mennesker helt impulsivt sætter sig til at spille et sted på pladsen. I aften kom jeg bla. forbi to ungersvende, som sad og spillede.Men jeg skulle jo smage lidt af det spændende mad. Selvfølgelig tiltrak det lokale mig, hvor der var masser af vadehavs specialiteter. Som sidste år, var oyster king fra Fanø igang med at grille østers. Umm de så lækre ud, og der var også flere der sad og nød dem. Jeg valgte dog at smage en Gourmet Hotdog, den var jeg nemlig lidt spændt på. Med pølse med lammekød og en Hyben relish ovenpå. Det lød lækkert. Men jeg blev lidt skuffet. Pølsen var god med smag og et perfekt knæk, men brødet var et lidt kedelig og for stor pølsebrød der var sparsomt grillet og hyben relishen havde ikke rigtig en smag ud over lidt syrligt.  Jeg savnede lidt sødme og umani, og gerne mere fyld oven på pølsen. PS., Har hørt, at den anden relish skulle være rigtig god, så jeg valgte nok bare den forkerte. Min gourmet hotdog virkede lidt tør til trods prisen på 50,-.Der i mod var smørebrødet super godt. Det vil jeg anbefale dig at smage, hvis du skal spise til festivallen. Brødet er frisksmurt, og med det mest lækre pålæg. Jeg valgte et stykke med lammerullepølse fra Varde Ådal og et stykke med røget mørbrad fra Højer Pølser. Begge dele havde en fantastisk smag, og jeg fornemmede virkelig at her var der gode råvarer. Det var virkelig frisk, lækkert, smagfuld og med godt kød. Jeg vil næsten sige, at du snyder dig selv hvis du ikke smager det.


Men vi blev altså lidt tørstige af at spise, så heldigvis havde Lille Fanø, der ligger lige ved siden af, en lækker Fanø Lynghvede vi skulle smage. Og minsandten om ikke de også solgte bakskuld (saltet, tørret og røgetising). Det kunne jeg ikke stå for, så vi delte da også lige en rigtig lækker bakskuld med rugbrød. Mums den var god, og du kan nyde duften af fisken på fingrene længe efter. For en bakskuld spises da med fingrene.  Er du mere til solæg, kan det også købes hos Lille Fanø.


Efterhånden var det ved at blive lidt mørkt, og lysene blev tændt overalt. Vi forlod Vadehavsområdet for i dag, og begav os over til området ved Outlaw Village.


Her blev der hygget med bål i midten af bordet. Kan det blive mere hyggeligt? Vi smuttede nu indenfor i whiskybaren og fik os en Irsk Kaffe som afslutning på dagen.
I morgen tager vi igen afsted til Tønder, og der vil helt sikkert komme flere glimt derfra her på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter