• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Hyldebærmarengs med Æblekompot og Knas

Hyldebærmarengs med Æblekompot og Knas

Udgivet: 28. sep. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Æbler og hyldebær er lige tiden nu. Her er de brugt sammen med marengs og flødeskum og bliver til en skøn kage.

3 æggehvider (2 bægre)
150 gr sukker
1 tsk citronsaft
½ tsk vanilje
2 spsk koncentreret hyldebærsaft

2 store æbler
kanel
(1 spsk sukker )
2 spsk hyldebærsaft

2 skiver rugbrød
20 gr hakkede mandler
3 spsk flydende honning
10 gr smør
40 gr havregryn

¼ piskefløde

Æggehviderne piskes helt stive. Sukker med vanilje,  piskes i æggehviderne lidt efter lidt, så det bliver en sej stiv masse. Du skal kunne trække toppe i marengsen, så de bliver stående. Tilsæt citronsaft og hyldebærsaft og vend rundt.
Sæt marengs af i toppe på bagepapir og smør dem lidt ud i cirkler.
Bages ved 150 grader i ca. 25 min. Marengsen vil være blød/sej indeni. De skal kun lige have taget let farve.

Skær skorpen af rugbrødet, og smuldr det i små stykker.  Opvarm en pande med honning, kom smørret på og lad det bruse af, og rør rundt i det, så smør og honning blander sig. Kom rugbrød og havregryn på panden, og rist det sammen  i ca. 5 min. ved middel varme. Tilsæt de hakkede mandlerne, og rist fortsat i et par min. Tag blandingen af panden, og lad den afkøle på en tallerken eller et stykke bagepapir.

Skær æblerne i små tern, vend dem med sukker og kanel. Damp dem i en gryde med hyldebærsaft. Lad dem simre til saften er fordampet, ca 5-10 min.
Sæt det til afkøling.

Læg æblekompot på en marengsbund, kom flødeskum oven på og pynt med den sukkerristede knas. Har du meget knas, kan der også blandes lidt i æblerne.

Servér straks.

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Dessert med Øllebrød

Langtidshævet superbrød

Bar'Vin København

Lavendel er ikke kun duft

Ris Smørrebrøds Lagkage

Spyd med pasta-pizza

Juleboller til 1. søndag i advent

Blomkålssalat med avocado

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.