Hyldebærmarengs med Æblekompot og Knas

Hyldebærmarengs med Æblekompot og Knas

Æbler og hyldebær er lige tiden nu. Her er de brugt sammen med marengs og flødeskum og bliver til en skøn kage.

marengs-kop

3 æggehvider (2 bægre)
halv æblemarengs150 gr sukker
1 tsk citronsaft
½ tsk vanilje
2 spsk koncentreret hyldebærsaft

2 store æbler
kanel
(1 spsk sukker )
2 spsk hyldebærsaft

2 skiver rugbrød
20 gr hakkede mandler
3 spsk flydende honning
10 gr smør
40 gr havregryn

1/4 piskefløde

Æggehviderne piskes helt stive. Sukker med vanilje,  piskes i æggehviderne lidt efter lidt, så det bliver en sej stiv masse. Du skal kunne trække toppe i marengsen, så de bliver stående. Tilsæt citronsaft og hyldebærsaft og vend rundt.
Sæt marengs af i toppe på bagepapir og smør dem lidt ud i cirkler.
Bages ved 150 grader i ca. 25 min. Marengsen vil være blød/sej indeni. De skal kun lige have taget let farve.

marengs med æbler

Skær skorpen af rugbrødet, og smuldr det i små stykker.  Opvarm en pande med honning, kom smørret på og lad det bruse af, og rør rundt i det, så smør og honning blander sig. Kom rugbrød og havregryn på panden, og rist det sammen  i ca. 5 min. ved middel varme. Tilsæt de hakkede mandlerne, og rist fortsat i et par min. Tag blandingen af panden, og lad den afkøle på en tallerken eller et stykke bagepapir.

Skær æblerne i små tern, vend dem med sukker og kanel. Damp dem i en gryde med hyldebærsaft. Lad dem simre til saften er fordampet, ca 5-10 min.
Sæt det til afkøling.

marengs æbler

Læg æblekompot på en marengsbund, kom flødeskum oven på og pynt med den sukkerristede knas. Har du meget knas, kan der også blandes lidt i æblerne.

Servér straks.

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*