MADBLOG & LIVSSTIL

Rocky Roads

Jeg er faktisk lidt stolt af mig selv. Sikke meget julebag og konfekt jeg får lavet i år. Heldigvis i små portioner, for ellers var vi da aldrig kommet igennem det hele. Men mon ikke Jeanne og Jonas kan hjælpe os med at få spist af det 😉

I dag lavede jeg Rocky road eller “stenet vej”, som er en amerikansk form for hjemmelavet slik, indeholdende. Hvorfor de hedder sådan, ved jeg faktisk ikke. Måske der er nogen der kan fortælle mig det. Men de smager godt, og så er de ret så praktiske, for man kan bruge de rester , som man lige har. Alt-godt-fra-skabet  blandet med smeltet chokolade, kan man også kalde dem. Når det hele er stivnet, skæres det ud i mundrette bider og vupti så har man rocky road bites. Der findes et væld af forskellige opskrifter på disse stykker konfekt. Men fælles for dem alle, er dog at der er marshmallows og chokolade i.

Rocky Roads
200 gram mørk chokolade
200 gram mælkechokolade
175 g blødt smør
100 gr mini marshmallows
200 gr peanuts
4 snickers
100 gr mandler

Chokoladen smeltes over vandbad. Det bløde smør kommes i chokoladen, og der røres rundt indtil smørret er smeltet helt.
Skær snickers i mindre stykker, og har du ikke mini marshmallows, skal de også klippes i mindre stykker. Det hele blandes sammen med chokoladen og hældes i en form, beklædt med bagepapir (ca. 20 x 20 cm). Stilles køligt til chokoladen er stivnet, hvorefter den skæres ud i firkanter.

Der kan kommes lige det fyld i, som du har lyst til. Prøv også med en rest hjemmebagte vaniljekranse, eller rosiner og tranebær. Jeg gav mine et let drys guld. Det ser flot ud, men knap så fint på billedet.

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *