MADBLOG & LIVSSTIL

Pastéis de Belém som kagen hedder,  stammer fra Jerónimos-klosteret, der ligger i Lissabon. Her bliver den stadig bagt, og er en meget populær kage. Jeg har sat 2 opskrifter ind. Den som skulle være original, og den som jeg også prøvede at lave. Vi er mest til den sidste, men den anden smager bestemt også godt. Opskriften giver 6 kager.

National-kager-Portugal-08
National-kager-Portugal-08.2Den rigtige:
1 pakke butterdej
1 spsk. kanel
1 æg
125 g creme fraiche
1 tsk. vanille
5 spsk. sukker
1 appelsin

Min version:
1 pakke butterdej – i rulle
1 spsk. kanel
1 æg
125 g kondenseret mælk
1 citron

Butterdejen rulles ud til ca 20 x 20cm. Drys kanel ud over dejen og fold en enkelt gang sammen. Vend den korte ende ind mod dig selv og rul nu sammen som til en roulade.
Kanelrullen skæres  i 6 skiver som trykkes ned i godt smurte muffinsforme. Dejen skal gå op ad siden. Næste gang tror jeg, at jeg vil rulle dejen ud og udstikke cirkler der trykkes ned i formene.
Kagerne bages ved 200 grader i cirka 10 minutter til de er gyldne.

National-kager-Portugal-03Imens laves fyldet. Kom ingredienserne i en skål (undtagen citron/appelsin) og pisk godt sammen. Tilsæt 1 spsk revet appelsin- eller citronskal og evt. 1-2 spsk saft.
Når butterdejskagerne har taget lidt farve, tages de ud, fyldes med æggemassen og kommes tilbage i ovnen i ca. 10 min. De må gerne blive lidt mørke på toppen.

Jeg synes lige det pyntede med tynde striber smeltet chokolade på toppen, men det hører faktisk ikke med.

National-kager-Portugal-01

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter