MADBLOG & LIVSSTIL

Nationalkager fra Portugal

Pastéis de Belém som kagen hedder,  stammer fra Jerónimos-klosteret, der ligger i Lissabon. Her bliver den stadig bagt, og er en meget populær kage. Jeg har sat 2 opskrifter ind. Den som skulle være original, og den som jeg også prøvede at lave. Vi er mest til den sidste, men den anden smager bestemt også godt. Opskriften giver 6 kager.

Den rigtige:
1 pakke butterdej
1 spsk. kanel
1 æg
125 g creme fraiche
1 tsk. vanille
5 spsk. sukker
1 appelsin

Min version:
1 pakke butterdej - i rulle
1 spsk. kanel
1 æg
125 g kondenseret mælk
1 citron

Butterdejen rulles ud til ca 20 x 20cm. Drys kanel ud over dejen og fold en enkelt gang sammen. Vend den korte ende ind mod dig selv og rul nu sammen som til en roulade.
Kanelrullen skæres  i 6 skiver som trykkes ned i godt smurte muffinsforme. Dejen skal gå op ad siden. Næste gang tror jeg, at jeg vil rulle dejen ud og udstikke cirkler der trykkes ned i formene.
Kagerne bages ved 200 grader i cirka 10 minutter til de er gyldne.

Imens laves fyldet. Kom ingredienserne i en skål (undtagen citron/appelsin) og pisk godt sammen. Tilsæt 1 spsk revet appelsin- eller citronskal og evt. 1-2 spsk saft.
Når butterdejskagerne har taget lidt farve, tages de ud, fyldes med æggemassen og kommes tilbage i ovnen i ca. 10 min. De må gerne blive lidt mørke på toppen.

Jeg synes lige det pyntede med tynde striber smeltet chokolade på toppen, men det hører faktisk ikke med.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *