• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Nationalkager fra Portugal

Nationalkager fra Portugal

Udgivet: 1. feb. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Pastéis de Belém som kagen hedder,  stammer fra Jerónimos-klosteret, der ligger i Lissabon. Her bliver den stadig bagt, og er en meget populær kage. Jeg har sat 2 opskrifter ind. Den som skulle være original, og den som jeg også prøvede at lave. Vi er mest til den sidste, men den anden smager bestemt også godt. Opskriften giver 6 kager.

Den rigtige:
1 pakke butterdej
1 spsk. kanel
1 æg
125 g creme fraiche
1 tsk. vanille
5 spsk. sukker
1 appelsin

Min version:
1 pakke butterdej - i rulle
1 spsk. kanel
1 æg
125 g kondenseret mælk
1 citron

Butterdejen rulles ud til ca 20 x 20cm. Drys kanel ud over dejen og fold en enkelt gang sammen. Vend den korte ende ind mod dig selv og rul nu sammen som til en roulade.
Kanelrullen skæres  i 6 skiver som trykkes ned i godt smurte muffinsforme. Dejen skal gå op ad siden. Næste gang tror jeg, at jeg vil rulle dejen ud og udstikke cirkler der trykkes ned i formene.
Kagerne bages ved 200 grader i cirka 10 minutter til de er gyldne.

Imens laves fyldet. Kom ingredienserne i en skål (undtagen citron/appelsin) og pisk godt sammen. Tilsæt 1 spsk revet appelsin- eller citronskal og evt. 1-2 spsk saft.
Når butterdejskagerne har taget lidt farve, tages de ud, fyldes med æggemassen og kommes tilbage i ovnen i ca. 10 min. De må gerne blive lidt mørke på toppen.

Jeg synes lige det pyntede med tynde striber smeltet chokolade på toppen, men det hører faktisk ikke med.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Varmende gryde med kikærter

Poppet Chokolade eller Chokoladet Pop

Finskbrød med bygmel

Duften af friskbagt franskbrød

Banankage til Mor

Brød med svedjerug

Guleærter og hamburgerryg

Hindbærmarmelade med rom

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.