MADBLOG & LIVSSTIL

Det kan bare ikke blive ved at gå. I går fik vi en Othellolagkage fra bageren og den forsvandt på en eller anden måde. 2 mand om sådan en kage, det skal give mavepine og det gjorde det sandelig også. Så jeg har bestemt at vi lørdag aften ikke skal have andet til kaffen end æbler. Kender I min gemal? Så ved I også, at han ikke vil sige noget, men alligevel vil tænke at æbler vil være lige lovligt kedeligt. Så var det at jeg kom i tanke om, at chokolade i mindre mængder faktisk også er sundt, så hvad med at dyppe æblestykkerne i chokolade og så drysse dem med nødder og peanuts, eller kokos. Og sikke da godt det smager. Det er absolut ikke sidste gang jeg laver dem, og hurtige er de også.

aebler-chokolade-06-2
Det eneste man skal bruge, er 2 ingredienser. Måske flere, alt efter hvad du vil gøre ud af det.

2 godt store æbler
200 gr god mørk chokolade (jeg bruger Callabaut)
(50 gr hvid hvis du vil lave striber)
en håndfuld blandede nødder
en håndfuld kokos

Start med at temperere chokoladen. Hak nødder, peanuts eller hvad du har groft.
Skær nu æblerne i skiver og skær kernehuset fra. Jeg kom stykkerne på pinde, men det er ikke nødvendigt. Bare for at gøre det sjovt.

Dyp hver enkelt stykke æble i chokoladen og vend i nødder eller kokos. Lad dem ligge og tørre. Jeg har smeltet lidt hvid chokolade og lavet striber, men det behøves du ikke. De salte peanuts kan jeg rigtig godt lide på chokoladen. Det er noget med salt og chokolade – det synes jeg er en god sammensætning.

aebler-chokolade-20-1
Så er der noget sundt sødt at sætte på bordet i aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter