MADBLOG & LIVSSTIL

Annonce i samarbejde med

TrueGreen har lige de rette krydderier til retten, så den plantebaserede mad bliver meget bedre og med masser af smag.
Krydderier er specielt udviklet til at give smag til lækre plantebaserede retter, men kan i den grad også bruges i både vegetariske og alle andre retter. Du får krydderier der harmonerer sammen, og du kan altid ramme lige den samme smag med disse krydderier. I stedet for at blande 3 – 4, kan du her nøjes med eet krydderi.
Og så kan jeg love dig, at der er knald op smagen. Jeg er ret begejstret for dem, og skal også lige nævne, at det helt og holdent er min egen mening.

Jeg har i dag lavet en vegansk udgave af fiskefileter, og den har skabt jubel her.

Retten kaldes Krigsfisk, og stammer fra krigenstiden. Jeg har læst mig frem til, at krigsfisk er en opskrift fra tiden omkring 2. verdenskrig, hvor det var var for farligt at sejle ud på havet og fiske.
Istedet fandt man på at at lave fiskefileter af skiver af pastinakken. Er pastinakken bagt og stegt, både smager og ligner det nemlig en klassisk fiskefilet, selvom krigsfisken ikke har set skyggen af vand og hav.
De smager fantastisk godt, og det er ikke sidste gang jeg laver det.

[ingredients title=”Veganske fiskefileter”]
ca. 12 – 15 skiver / “fisk”

  • 2 – 3 pastinakker, mellemstore
  • Olie til stegning

    Panering:

  • 2 dl. kikærtemel
  • 2½ dl. plantemælk

    Rasp:

  • 200 gr panko rasp
  • 2 tsk Kartoffel Allround

Vask og skær pastinakker i ca. 1 cm tykke skiver på langs af pastinakker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp lidt olie over dem. Bages en 200 grader varm ovn  10-15 min.

Bland imens melblandingen til panering. Kikærtemel kan skiftes ud med andet mel, og plantedrik med vand. Bland Kartoffel Allround i melblandingen. Det vigtigste er, at det bliver en tyk dej (som pandekagedej) masse, som sidder fast på pastinakkerne.

Vend nu de bagte og afkølede pastinakskiver først i melblandingen og herefter i rasp. Der skal være et pænt lag panering.

Så skal “fiskene” steges gyldne i rigelig olie på en pande.

Serveres som aftensmad med kartofler og salat til, eller som frokost på en stykke rugbrød.

[/ingredients]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter