• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Pæresaft

Pæresaft

Udgivet: 21. sep. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Der findes forskellige slags pærer, og ikke alle har så meget smag, at de kan bruges til saft. Men er du heldig og have de mest smagfulde pærer i haven, eller hos grønthandleren, kan du hurtigt lave en flaske med dejlig saft til en forfriskende alkoholfri drinks. Bland blot din pæresaft med lidt vand, fyld op med masser af isterninger og godt med de flotte æble tangperler og et par blade fra citronmelisse.

[ingredients title="PÆRESAFT"]
giver ca. 1 l saft

  • 1 kg modne pærer - med masser af smag
  • 1 citron saften heraf
  • 1 stk vanillestænger
  • ca. 350 gr rørsukker pr. l. saft
  • Atamon eller spiritus til skylning af flasker
  • Æble Tangperler og citronmelisseblade til servering

Skær pærerne i mindre stykker, og kom dem op i saftkogeren. Kog indtil de er faldet helt sammen og al saften er trængt ud.

Tap saften af i en ren gryde og tilsæt citronsaft. Skrab kerne ud af vaniljestangen og bland med sukkeret inden det kommes i saften. Kog op så al sukker er smeltet. Smag til om der skal mere sukker i.

Skold en flaske med spiritus evt. atamon, og hæld den varme saft op i. Luk straks til.

Saften skal blandes op med lidt kold vand, når du skal drikke den. Server saften med isterninger og æble tangperler.
[/ingredients]

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Hindbærdessert

Se mere indhold på bloggen

Marcipan Knuder

Hvedekerne Deller

Dadler, Marcipan og Kaffe.

Min Favorit Suppe

Is med lysegrønne Granskud

Fiskefrikadeller med ost

Hvorfor står der "Annonce"

Fastelavnsbakkelser

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.