Æblesnitter

Æblesnitter

De første danske æbler er så småt ved at komme frem, men inden længe kommer der endnu flere. Så er det, at vi skal til at spise mad med æbler, og æblekager skal helt sikkert på bordet.

Jeg har tidligere skrevet om min mors æblekager, men jeg har ændret og tilføjet lidt, så det blev til nogle helt nye kager. Her i huset er de godkendt, og de forsvinder ret så hurtigt.

Jeg synes de er nemme at lave, selvom jeg ikke er så meget for alt det, som skal rulles og udstikkes. Men her gik det nu ret nemt. Det er også en dejlig blød dej, som er nem at arbejde med. Æblesnitter er ikke store kager, men mere som en stor småkage.

Æblerne kan sagtens udskiftes med andet frugt, og jeg overvejer da også at lave dem med blommer, når de nu snart er modne. Men i dag blev det med æbler.

Æblesnitter


Ca. 40 stk.

  • 200 gr blødt smør
  • ca. 250 – 300 gr mel
  • 15 gr gær
  • 75 gr flormelis
  • 1 dl creme fraiche / fløde
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 – 4 æbler
  • kanelsukker af 3 tsk sukker + 1 tsk kanel
  • 1 sammenpisket æg eller æggehvide til at klistre med
  • evt. flormelis til at drysse på efter bagning

Kom det bløde smør i en skål sammen med mel, flormelis, gær, vaniljesukker og creme fraiche. Ælt dejen sammen til en blød dej, der ikke klistrer på fingrene. Lad dejen ligge ca. 15 min.

Imens skræller du æblerne, fjerner kernehus og skærer dem i ikke alt for tykke både. Kom æblestykkerne i en skål sammen med kanelsukker, og bland forsigtigt rundt, til alle æblestykker er med kanelsukker.

Del dejen i 2.  Rul den ene klump ud og skær ud i kvadrater på ca. 6 – 7 cm. Jeg fik plads til ca. 20 kvadrater af hver klump dej.

På hver kvadrat lægges et stykke kanel/sukker drysset æble.

Fold 2 spidser ind over hinanden, og klistrer dem sammen med lidt sammenpisket æg. Se billede herunder.

Den anden klump dej rulles også ud, og fortsæt som med den første.

Kagerne lægges på en bageplade og bages 15 min ved. 200 grader. Kan pensles med sammenpisket æg inden de bages, men jeg valgte at bage dem uden, og istedet drysse med flormelis ved servering.

Så er det bare at lave en kande kaffe eller the, så er du klar til at servere de lækreste små kager til eftermiddagskaffen :-)

 

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*