Toppen af en porre kan bruges til suppe, men jeg brugte det på en anden måde i dag. Toppen af 2 store porrer (alt det grønne) blev skåret op i mindre stykker og kogt godt møre med lidt vand i bunden.
Vandet hældes fra og en klat smør - omkring 30 gr - kom ned til de varme porrer og så kom blenderen og fik det hele mixet sammen. Smages til med ramsløg og salt.
Nu står det og venter til pastaen er klar.
En rest broccoli fra i går, kom i en skål sammen med lidt hele blå vindruer og ca. 3 spsk græskarkerner.
1½ dl fløde piskes til meget stift skum og smages til med 2 sps citronsaft, hvidløg, salt og peber.
Det hele blandes sammen og står og trækker lidt, Gerne et par timer.
Så fandt jeg et par mørbradbøffer frem - jo dem kører vi stadig i 🙂 - krydrede dem ganske lidt og smed dem på panden med smør.
Pastaen koges og vendes med porreblandingen.
Så er der mandagsmiddag, og Jens kan kaldes op fra værkstedet (hans legeværelse) - Velbekomme!
Skriv din kommentar her