• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Salater » Porre-pasta og Broccolisalat

Porre-pasta og Broccolisalat

Udgivet: 27. feb. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Toppen af en porre kan bruges til suppe, men jeg brugte det på en anden måde i dag. Toppen af 2 store porrer (alt det grønne)  blev skåret op i mindre stykker og kogt godt møre med lidt vand i bunden.

Porrerne er kogte og varme endnu.

Vandet hældes fra og en klat smør - omkring 30 gr - kom ned til de varme porrer og så kom blenderen og fik det hele mixet sammen. Smages til med ramsløg og salt.

... og sådan så det ud efter mødet med smør og blender.

Nu står det og venter til pastaen er klar.

En rest broccoli fra i går, kom i en skål sammen med lidt hele blå vindruer og ca. 3 spsk græskarkerner.
1½ dl fløde piskes til meget stift skum og smages til med 2 sps citronsaft, hvidløg, salt og peber.

Det hele blandes sammen og står og trækker lidt, Gerne et par timer.

Så fandt jeg et par mørbradbøffer frem - jo dem kører vi stadig i 🙂 - krydrede dem ganske lidt og smed dem på panden med smør.

Pastaen koges og vendes med porreblandingen.

Så er der mandagsmiddag, og Jens kan kaldes op fra værkstedet (hans legeværelse) - Velbekomme!

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Tomatsuppe med kål og Soja perler

Kartoffelsalat med Persillepesto

Hvide Trøffelkugler

Snacks til Nytårsaften

Pestomørbrad med Rosenkål og bagte Rødbeder

Chokolade Boller

Burger med Brie og Serano

Abrikosbrød

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.