MADBLOG & LIVSSTIL

Vi havde valgt at forkæle os selv med en aften hos Kolvig  i Ribe. Det er et fantastisk hyggeligt sted, en rigtig god atmosfære, som ligger op til en hyggelig aften.

Betjeningen var helt i top.
Allerede i telefonen, ved bestilling af bordet, fik jeg indtryk af en frisk og venlig betjening. Det gjorde at vi glædede os til at komme.

Under hele middagen, var de klar med råd til valg af vin, til at give svar på spørgsmål om maden og friske med en kvik bemærkning. Det var en professionel betjening, og på intet tidspunkt følte vi, at vi sad og ventede på at blive betjent. Og det selvom de havde en del gæster i restauranten.
Pauserne mellem de forskellige retter, var passende, så man lige kunne nå at fordøje retten inden den næste kom.

Helt igennem perfekt betjening, selv da vi bad om en taxa, blev der ringet efter en og døren holdt for os, da vi skulle hjem. Helt bestemt ikke sidste gang vi besøger stedet.

På billedet ses tjeneren og chefkokken, som også serverede, i en koncentreret samtale.

Men nu til selve maden. Vi ville have Månedens Menu, som bestod af 5 retter.

Forretten:
Helleflynder & muslinger på perlebyg og safran

En dejlig oplevelse. Jeg kan normalt ikke lide muslinger, men her var de så veltilberedte, at jeg faktisk ikke opdagede at jeg spiste muslinger. Helleflynderen var lige som den skulle være, mør men stadig fast i kødet, og perlebyggen smagte fantastisk.


Mellemretten:
Vildt consommé og agerhøne souffle med rosmarin og timian

Meget lækker og kraftig og så var den rygende varm. Også de små “boller” smagte fantastisk godt.

Jeg kunne nemt ha spist en portion mere af den, så godt det var portionsanrettet, ellers havde jeg spist mig mæt i mellemretten.

Så nåede vi til hovedretten:
Unghanebryst og rilette på jordskokker, chorizo og rødvins sauce

Den var som de tidligere retter også veltillavet, og flot anrettet på tallerkenen. Skiverne af unghanebrystet kunne måske have været en anelse mere varm, men det var nu ikke noget der gjorde noget. Jeg nød at smage på hver enkel smagsoplevelse, og dem var der mange af. Jordskokkerne, de små tern af chorizo pølsen, selleri puréen, som der var en lille stribe af, de fine spinatblade der var vendt i smør og så unghanebrystet og riletten, der var formet til en kugle og vendt i rasp. Vi fik serveret en bagt kartoffelmos, der var krydret med grønt.

Selvom vi nu var ved at være mætte, kom der efter en passende pause, en lækker ost:
Frisk gedeost med pinjekerner, bønneurt og rosa peber

Jeg ved ikke helt om det var noget jeg bildte mig selv ind,men jeg synes den smagte lidt af ged. Ikke på en negativ måde. Den var let og fint krydret med pinjekerner, bønneurt og peber. Hertil var der tynde og sprøde flager, som passede fint til ostens lidt blide smag. Flagerne var krydrede og kraftige i smagen, og skulle ikke spises uden lidt ost til. Så blev de for meget. Jeg fik ikke spurgt om, hvad de var lavet af, men der var pistacienødder, soltørrede tomater og flagesalt i. Og så var de flotte.
Den lille stribe var balsamico, som gav osten en friskhed.

Uha, bunden var ved at være nået nu, men hvem kan ikke lige liste en så lækker dessert ned som den her:
Let frossen hvid chokoladekage med 3 citroner

I glasset er der den letfrosne hvide chokolade, med en bund af noget crunch øverst. Hertil var der en kugle af citronsorbet. Chokoladekagen var meget sød, men sammen med den syrlige sorbet, blev det til en god smagsoplevelse. Måske der var lidt formeget chokolade i glasset, for tilsidst var det bare ved at blive for sødt. Sorbeten var jeg helt vild med.
Den var også pyntet med en flage af glykose med revet citronskal.
De 3 citroner var: Citronsaften i citronsorbet, revet citron i flagen, og et lille blad fra en citronmelisse.

Så havde jeg bare lyst til at fordøje det hele med en godt glas cafélatte. Jens valgte en fadøl i stedet for.

Ja hvad den tunge skal der, ved jeg som ikke….

Skål til jer alle. Jeg kan varmt anbefale jer at besøge Kolvig.
De bruger årstidens produkter, og har skiftende menukort.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter