MADBLOG & LIVSSTIL

Vi er i Aarhus for at passe denne lille dame et par dage, og vi hygger os gevaldigt meget. Lige her hvor billedet er taget, er hun med på café, men indimellem fik hun også lov til at være alene lidt, selvom de bedende øjne er svære at forlade.

Søndag aften skulle vi jo have noget at spise, og valget faldt på Den Rustikke i Mejlgade. Her spiser man rigtig godt for et rimelig beløb. Udvalget er ikke stort, men det er netop det der gør, at de kan holde prisen så langt nede. Og samtidig kommer maden også ret hurtig. Et rigtig godt koncept, som man efterhånden finder flere steder. Menukortet er en tavle, eller der er flere, der hænger i restauranten. Og så er der tjenerne. Smilende, venlige og altid parate til at svare på spørgsmål, og med et ret godt overblik, så ingen sad længe og ventede.

Den Rustikke er, som navnet antyder, ret rustik indrettet. Murerne er rå, bordene uden dug, – men med en rigtig god stemning. Dog er akustikken ikke så god, selvom der er forsøgt med plader i loftet. En lille sjov detaljer er de små hylder der er i muren, og hvor et fyrfadslys står og lyser, med stearin der på et tidspunkt er løbet ned af væggen.


Brandade (Klipfisk) med Soya og Rødkål – Kalveyderlår med Beder og Rødbedesauce – Tiramisu. Alt virkelig velsmagende og veltilberedt.
Andeterrine med tyttebær og bøgehattemayo – Kuller med porrepesto på bund af forskellige bønner og bacon, porrer og muslingesauce – Pandekageis med forskellige melonstykker og knas. Også her var alt virkelig lækkert, dog smagte melonstykkerne ikke af ret meget. Men ellers også en lækker dessert.

På Den Rustikke kommer vi helt sikkert igen, – og har da også været her tidligere til en frokost, hvor det var lige så godt.

På vores vej hjem, der går gennem Latinerkvarteret, droppede vi ind på Drudenfuss for at drikke en kop kaffe. Hvis du ikke har været her, skal du prøve. Det er en af mine favorit caféer.

Dagen efter, hvor vi selvfølgelig gik samme vej tilbage, blev det til et bæger med 2 kugler is hos Mammis. Wauu siger jeg bare, det er god is. Og sikke et udvalg, – og for en som jeg, der ikke kan bestemme mig hvad jeg vil have, må du endda lige smage på et par stykker inden du bestemmer dig.

En hurtig pizza, med udsyn til domkirken
Plint er en af de gågadebutikker jeg lige skal ind omkring. Der er altid meget spændende at finde.
Et glas vin på Klostertorvet
Aarhus Central Food Market er altså også et dejligt sted. Her kan du sidde og kigge lige over på Vor Frue Kirke, der er en katolsk kirke. Skulle du få lyst, er kirken åbent, så du kan kigge indenfor.
Bygningen Rømershus er blevet renoveret. Det tog lang tid, men der er også taget hensyn til alle detaljer, og nu fremstår bygningen absolut flot.
En tur ned ad Guldsmedegade i Latinerkvarteret.
Den smukke å, med Dokk1 i baggrunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter