MADBLOG & LIVSSTIL

En aften hos Restaurant ROS

I går aftens, var jeg sikker på, at jeg intet ville kunne spise resten af weekenden. Så mæt var jeg. Selv en gåtur gennem Tønders gader, hjalp ikke. Jeg var det man kalder, rigtig godt  forspist. Men i morges da jeg stod op, var jeg atter sulten. Utroligt, men morgenmaden gled fint ned.

Grunden hertil var, at jeg sammen med en veninde, havde været hos Restaurant ROS. Skal man booke et bord hos dem, skal man være i god tid. For restauranten er meget populær og der er hurtigt optaget. I det gamle hus i Tønder, er der også kun plads til ca. 22 spisende gæster, og de 2 søde serveringer har et godt overblik over gæsterne. Man skal næsten vide, at der ligger en så god restaurant i en sidegade i Tønder, hvor der diskret er sat White Guide skiltet op ved siden af indgangsdøren. Der er ikke noget prangende udadtil. Det er der derimod når man får maden serveret, der tydeligt bærer præg af kokkens kærlighed til gode råvarer og nænsom tilberedning. Det er mad der smager af noget, og mad som præsenteres meget indbydende på tallerkenen.
Serveringen har god tid til at fortælle om både mad og vin, og jeg var imponeret over, hvor meget de vidste om tilberedning af den mad vi fik serveret.

Restaurant ROS har en fast menu, som skifter jævnligt. Menuen følger nemlig de råvarer der lige er i sæson. Du kan vælge en 3 retters menu, udvide den til 5 retter, tage en ROS Oplevelse eller gå all-in og tage hele 'Den store ROS Oplevelse' til 799,-. Det synes jeg er ret billigt for alt det vi fik.
Og hvad gør 2 veninder, der rigtig skal nyde en aften sammen? Ja vi valgte selvfølgelig hele den store pakke med vekomstbobler, snacks, 5 retters menu,vin menu, vand, kaffe og petit four.

Første ret, efter snacks og bobler, var Kulmule med blomkål og muslingeskum. Super lækker, veltilberedt fisk, tynde skiver af blomkål og en meget smagfuld skum lavet på muslinger. Hertil fik vi små fine hjemmebagte brød og smør. Når smagen er så intens som den var, er det lige før man bliver mæt at sådan en ret, men kun lige før, for vi glædede os til næste ret.

Efter en passende pause og lidt mere vin i glassene, fik vi en lille fin sprød porre. Jeg har det lidt med porrer, at de kan være seje. Men det var denne her absolut ikke. Den smeltede nærmest på tungen. Sammen med kantarelsaucen, de små fine stegte kantareller og gode croutoner, var det en super fin oplevelse. Stadig havde vi brødene, som blev fyldt op hvis man havde spist dem. De stod på bordet under hele måltidet. Dog var serveringen lidt hurtig med at tage vores tallerkener, og jeg nåede ikke lige den sidste mundfuld af retten. Men vi snakkede jo også en del, som to kvinder nu gør 🙂

Hovedretten var en fantastisk oplevelse. Jeg er jo ikke den store kødspiser, men her måtte jeg overgive mig, for det var et stykke meget mørt kalvekød. Helt perfekt stegt og saftigt. Men jeg var ved at blive mæt, så måtte desværre levne en lille smule. Kalvekødet blev serveret med bagte gulerødder, løg og en ragoutsauce, hvor der både var små kødtern og ærter i. Meget spændende sauce.

Osten vi fik, glemte jeg lige at tage billeder af. Der har vi nok skrevlet lidt meget, så jeg glemte det. Den var ikke imponerende med sine 3 små stykker ost, men det var til gengæld meget gode oste. En vesterhavsost, som altid er god og med masser af smag, en ost jeg har glemt, og en skimmelost, der virkelig smagte af noget og var blød og fin. Hertil blev der serveret små trekanter af stegt rugbrød og hjemmebagte kiks.
Istedet for billede af osten, får I lige et af de fine små brød vi fik til maden.

Så kom desserten. Og sikke een. Den var stor og den smagte BARE GODT! En fin og let iscreme af hyldebloms på en bund af de skønneste sommerbær. Og så de sprøde stykker kage til. For en dessertelsker som mig, var det virkelig en perfekt afslutning på  en meget god menu. Og det var jo faktisk slet ikke slut, for der blev også serveret en rigtig god kaffe med 2 små stykke chokolade til hver. Dem var vi så desværre ikke så vilde med, men var måske også fordi var rent faktisk var mere end mætte der. Så vi nød kaffen, som var rigtig god og smagte os godt.

Undskyld billedet, men det var blevet lidt mørkt, hende der tog billeder havde fået lidt vin og skulle bare igang med desserten.

Bagefter var vi simpelthen nødt til at gå en tur i Tønder, for bare at få maden lidt fordøjet. Så det var 2 trætte, mætte og tilfredse kvinder, min mand hentede hjem. Vi nåede nemlig ikke de sidste tog.

Jeg skal tilsidst nævne, at indlægget IKKE er sponsoreret, selvom jeg linker til dem. Jeg kan varmt anbefale at du besøger Restaurant ROS i Spikergade i Tønder, for jeg er helt sikker på, at du også vil være begejstret. Men husk at booke bord i god tid, det kan gøres direkte fra deres hjemmeside.

Mere indhold til dig

7 reaktioner

    1. Dejligt at høre en kan bruges, selvom det er op ROS i Tønder, og jeg kan se du er på ROS i Fredericia 🙂

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *