Nøddefrikadeller

Nøddefrikadeller

Det er blevet rigtig populært at købe plantefars, men det er faktisk nemt selv at lave den, og så smager den meget bedre. Jeg har fået inspiration fra Kirsten Skaarup, der laver rigtig mange spændende plantebaserede retter.

Vi har spist de lækre nøddefrikadeller i 2 dage. Første dag varme, og anden dagen kolde. Og de smager bestemt ikke mindre godt kolde, og vi savner på ingen måde kødet.

Nøddedeller


4 personer

  • 200 gr hasselnødder
  • 200 gr gulerødder
  • 400 gr kartofler
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • rosmarin, frisk eller tørret
  • 4 spsk chiafrø
  • 100 g havregryn
  • 1-2 dl mælk
  • smør til stegning
  • salt og peber

Rist hasselnødderne på en tør pande til skallen begynder at falde af. Afkøl dem lidt. Kom nødderne i en frysepose og ryst godt, så al løst skal falder af nødderne. Kom de næsten afskallede nødder i foodprocessoren og kør sammen med skrællede kartofler, gulerødder og løg.
Pres gerne farsen lidt, så det meste af væden kommer fra.
Tilsæt chiafrø, havregryn, mælk og krydderierne. Farsen skal være så fast, at der kan formes frikadeller.
Lad farsen hvile i mindst en time, inden der formes ca. 12 frikadeller.
Steg frikadellerne på en varm pande med smør. Pas på når du vender dem, de er lidt skrøbelige indtil der komme lidt stegeskorpe på dellerne.

Vi spiste frikadellerne med en god rissalat med gulerødder, ærter og persille den første dag, og anden dag, hvor de var kolde, med råstegte kartofler og en grønkålssalat.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*