• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Fisk til frokostbordet

Fisk til frokostbordet

Udgivet: 26. mar. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En lille lækker fiskeret til frokostbordet, som også vil passe perfekt på påskebordet. Her er der brugt laks, men torsk vil også gøre sig rigtig godt her.

Opskriften stammer fra bogen  "Omtanke - i store gryder", som kan købes hos Økologisk Landsforening.

Porcheret Laks

2personer som selvstændig ret / 4 hvis den er en del af flere.
med æggetopping og rødbedecreme.
250 gr fersk laksefilet
timian, frisk eller tørret
½ økologisk citron, revet skal
salt og peber

Topping
2 håndkogte æg
50 gr finthakket rødløg
50 gr finthakket kapers
1 bundt persille

Rødbedecreme
2 dl rødbedepuré
2 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche
20 gr revet peberrod

Start med at lave en rødbedepuré af
200 gr rødbeder i mindre tern
2 dl. mørk balsamico - her fra Urtekram
½ dl lys sirup
1 fed hvidløg
3 tsk tørret timian eller 2 kviste frisk
salt og peber

Rødbedetern lægges i et ildfast fad, og de øvrige ingredienser kommes ved. Bages i ovnen ved 160 grader i 1 time eller til de er møre.
Fisk hvidløg og evt. timiankviste op, og blende det hele sammen. Stil til afkøling.

Skær laksen ud i mindre stykker (ca. 50 gr). Krydr med timian og den revne citronskal.
Læg fisken på bagepapir på en bageplade og kom film/sølvpapir over. Damp den i ovnen i 40 min. ved 50 grader.

Imens kan topping og rødbedecremen laves.
Pil de hårdkogte æg, og skær dem i små tern, og hak persillen. Bland alle ingredienserne til toppingen, og vend godt rundt.

Bland rødbedepurén med mayonnaise og cremefraiche og fintrevet peberrod. Smag evt. til med citronsaft.

Når fisken er færdig, anrettes det på tallerkener med rødbedepuré nederst, fisken ovenpå og pynt med godt med topping øverst.

Server gerne med godt hjemmebagt brød til. Velbekomme!

 

Mere inspiration

  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Se mere indhold på bloggen

Røget Laksetatar

Marcipan Knuder

Første Madplan i 2014

Rejehapsere

Økologi gør dig fri for rester af sprøjtemidler

Faaborg - en smuk købstad

Madplan uge 4

Marengs med chokolade

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ulla Melson

    november 05, 2021 at 4:13 pm

    Hvor mange personer er denne opskrift beregnet til?

    Svar
    • Ellen

      november 05, 2021 at 5:30 pm

      Hej Ulla.
      Laver du den som selvstændig frokostret er der til 2 personer. Er den endel af flere frokostretter er der til 4 personer.
      Hav en god weekend 😉
      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.