En lille lækker fiskeret til frokostbordet, som også vil passe perfekt på påskebordet. Her er der brugt laks, men torsk vil også gøre sig rigtig godt her.
Opskriften stammer fra bogen "Omtanke - i store gryder", som kan købes hos Økologisk Landsforening.
Porcheret Laks
2personer som selvstændig ret / 4 hvis den er en del af flere.
med æggetopping og rødbedecreme.
250 gr fersk laksefilet
timian, frisk eller tørret
½ økologisk citron, revet skal
salt og peber
Topping
2 håndkogte æg
50 gr finthakket rødløg
50 gr finthakket kapers
1 bundt persille
Rødbedecreme
2 dl rødbedepuré
2 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche
20 gr revet peberrod
Start med at lave en rødbedepuré af
200 gr rødbeder i mindre tern
2 dl. mørk balsamico - her fra Urtekram
½ dl lys sirup
1 fed hvidløg
3 tsk tørret timian eller 2 kviste frisk
salt og peber
Rødbedetern lægges i et ildfast fad, og de øvrige ingredienser kommes ved. Bages i ovnen ved 160 grader i 1 time eller til de er møre.
Fisk hvidløg og evt. timiankviste op, og blende det hele sammen. Stil til afkøling.
Skær laksen ud i mindre stykker (ca. 50 gr). Krydr med timian og den revne citronskal.
Læg fisken på bagepapir på en bageplade og kom film/sølvpapir over. Damp den i ovnen i 40 min. ved 50 grader.
Imens kan topping og rødbedecremen laves.
Pil de hårdkogte æg, og skær dem i små tern, og hak persillen. Bland alle ingredienserne til toppingen, og vend godt rundt.
Bland rødbedepurén med mayonnaise og cremefraiche og fintrevet peberrod. Smag evt. til med citronsaft.
Når fisken er færdig, anrettes det på tallerkener med rødbedepuré nederst, fisken ovenpå og pynt med godt med topping øverst.
Server gerne med godt hjemmebagt brød til. Velbekomme!
Ulla Melson
Hvor mange personer er denne opskrift beregnet til?
Ellen
Hej Ulla.
Laver du den som selvstændig frokostret er der til 2 personer. Er den endel af flere frokostretter er der til 4 personer.
Hav en god weekend 😉
Hilsen Ellen