MADBLOG & LIVSSTIL

Den skuffede fisk der ikke var der - 2012

I aftes kom rigtig mange hjem til et telt, der stod piv åbent. Campingvagterne på hoteltområdet på Skanderborghus, fik besøg af en hel del festivalgængere der kom hjem fra koncerter, til et telt der havde haft besøg af ubudne gæster. Selvom der går campingvagter rundt hele tiden og der ved flere af teltene er nogen der sidder og hygger sig, var det alligevel lykkedes at begå indbrud i flere af teltene. Det er en meget kedelig tendens, som Smukfest heldigvis ikke har været så voldsomt plaget af. Men lige lørdag aften/nat havde der været en del. Hurtigt indkaldte festivallen de gule vagter og politiet, så der blev patruljeret ekstra på området. Vi havde heldigvis ikke haft besøg, men ærgeligt for dem der havde.

Men nu er det søndag, og benene er ved at være godt trætte og kroppen vist også. Vejret kan vi ikke klage over, det har været helt fantastisk. Efter et bad er det skønt at komme hen og besøge Skanderborg Amatørteater lille Café Chaos, ved BadeAndStalten. Her får man et varmt knus og en varm modtagelse når man skal købe sin morgenkaffe. Og mangler man noget, er de utroligt behjælpelige. Og tænk, der var kaffe ad libetum, - de var vist ikke klar over, hvilken kaffetante der lige kom, og næsten kunne drikke en hel kande kaffe 😉

Deres rundstykker var sprøde og lækre, hertil var der ost - rigtig ost, små marmelader og smør, skinke og et glas juice. Sikke en morgen! Bordene kunne man tage med ud i solen, og så ellers sidde og nyde kaffen mens man kigger ned på Skanderborg Sø, Kan det blive en bedre morgen? Desværre har jeg ikke fået et billede af Palle, som altid var hjælpsom og i godt humør. Og det også selvom han brækkede fingeren og måtte have skinne på.

 

Havde man lyst til at blive gift med festivalkæresten, kunne man også blive det. Tror dog næppe, at det var helt juridisk gyldigt, men pyt, det var jo sjovt.

Efter morgenmaden er jeg klar til endnu en tur rundt på pladsen, inden det snart går hjemad til Sønderjylland.

Jeg var backstages i fiskerestauranten Sølvfisken. En så absolut dejlig fiskerestaurant, hvor man med udsigt til Skanderborg Sø, kan sidde og nyde en friskfanget fisk (næsten da).
Der blev lavet de skønneste retter i køkkenet, som desværre ikke var til salg i restauranten, men derimod til et lukket arrangement. Men det så godt nok lækkert ud.

Her lidt billeder fra køkkenet bag Sølvfisken.

Da jeg gik derfra, var jeg helt sikker på, at én af ugens måltider skulle indtages netop her.
Så til frokost satte jeg mig til rette, og bestilte et Stjerneskud og og et glas hvidvin. Vinen var dyr, men ikke noget specielt. Jeg vil nærmest sige den var uden særlig smag. Jeg fik desværre ikke navnet på vinen.

Stjerneskudet var  godt. Eller det vil sige, den stegte fiskefilet var god. Den var tyk og kun lige stegt så den var nok - fin og flaget. Jeg havde ikke fornemmelsen af friture her.
Ovenpå den enlige fiskefilet var der rejer og grønne asparges samt en Thousand Ireland dressing. Brødet under, var almindelig toastbrød fra pose, godt nok groft brød, men ikke hjemmebagt og ikke ristet, og ovenpå noget vådt snittet salat. Jeg ledte efter den kogte fiskefilet, men den var væk. Efter min mening hører den til et Stjerneskud, ligesom jeg helst vil have ristet brød under, eller i hvertfald frisk og hjemmebagt. De hårdkogte æg, synes jeg ikke var så gode til.


Jeg må nok erkende, at det var en lille skuffelse, især nu hvor jeg har set hvad køkkenet kan lave af lækkerier med fisk.

Søndag eftermiddag smutter jeg igen ned til Sherwood indgangen. For her er det jo Bitz og Holm holder til. I deres madbod får man friske og hjemmelavede madvarer, der er lavet af gode råvarer. Og altid med smag.  Man kan nemt få både biksemad og burgere her, men du kan være sikker på, at det er lavet af hjemmebagt brød og de bedste råvarer.

Tænk at få en sandwich med friskbagt og lækkert brød, når du er på festival og allermest træt - dejligt ikk?
De vises os vejen til et sundere liv med råvarer der er gode og af bedste kvalitet.

Men for en kort stund, er de 2 gået udenfor deres "køkken". De leger på scenen ved siden af, sammen med Simon. 3 spasmagere - måske lige lidt for meget, hvis man også skal tage budskabet med sig, men folk nyder det. Maden flyder over hele bordet, og ordet orden er pakket langt væk for en stund. Der laves laksemadder, omelet, mælk med lakrids og meget mere.

Og alt deles ud til publikum som små smagsprøver. Folk opdager hvor nemt og hurtigt det er, at lave et lækkert måltid, som også er sund.

Jeg kunne ikke lade være med at købe Christian Bitz´s bog "Bitz dit køkken", - og der kom sørme også en lille hilsen i den. Bogen som Claus Holm har skrevet, har jeg i forvejen - og bruger den ofte.

SMUK fest festivallen 2012 er ved at nå sin afslutning. Jeg lukker ned for denne gang, men håber at komme igen næste år som presse og madblogger.

Der er ingen der har behøvet at sulte under festivallen. Den smukke Bøgeskov har bugnet af gode og alsidige madtilbud, og alle til en rimelig pris. Jeg glædes over, at der skyder flere og flere madboder op, med gode råvarer, hvor maden bliver lavet helt fra bunden. Håber bare, at festivalgængerne også efterhånden vænner sig til, at sætte pris på den gode mad. De yngre spiser stadig masser af cheeseburgere og frituremad, mens de lidt mere modne, har fået øjnene op for de gode spisesteder festivallen tilbyder.

Stor TAK til dem der har lavet et kæmpe arbejde for at vi kunne have det sjovt og få mange gode musik,- mad- og sociale oplevelser med hjem, sammen med de efterhånden sure sokker og tomme flasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *