• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Småkager

Kirsebærdrømme

Udgivet: 28. jul. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

300 gr mel
50 gr smeltet chokolade (gerne 70%)
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
70 gr  smør
140 gr  sukker
1 stort æg
1  tsk Vanilje
kirsebær syltede eller friske (udstenede)

Glasur
100 gr  chokolade
½ dl   fløde
½ dl Kirsebærsirup fra Selleberg

Rør smør og sukker godt til det er en let og luftig masse. Tilsæt æg og vanilje og pisk godt.
Tilsæt kakao, mel, salt, bagepulver og natron til blandingen.

Dejen formes til små kugler, og sættes på bagepapir. Tryk ned i midten på dem med tommelfingeren. Et afdryppet kirsebær sættes i hver. der bliver ca 40 kager ud af portionen.
Bages ved 200 gr i ca 10 min.

Glasur:
Chokolade og  mælk varmes op i en gryde til chokoladen er smeltet. Kom  kirsebærsirup i. Er massen for tyk, kommes mere saft i. Kom ca 1 tsk af glasuren over hver kage, så det lige dækker kirsebærret.

Gode at fryse.

Mere inspiration

  • Julede Havregrynssnitter
  • Minnie Mouse Popcakes
  • Bastogne småkager
  • Morgenmads Cookies

Se mere indhold på bloggen

Salte æbleskiver med Tunmousse

økologisk oksekød

Danskerne skal kende fordelene ved økologisk oksekød

Gulerodsbrud

Små Krydderkager

Amerikansk Cheesecake

Boller i Karry med prikker

Kaffe-Martini med appelsin

Brændt Blomkål uden spild

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    august 03, 2012 at 9:28 am

    De er også rigtig lækre, men smager absolut bedst den første dag. Men de holder nu heller ikke mere her 🙂
    Flot hjemmeside, den er fluks tilføjet links her på siden. Den hindbærcrumble skal jeg prøve, jeg er ret vild med hindbær og deres friske smag.

    Ha en god weekend.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.