Hakkebøffer på Egetræ

Så var det så vidt, at  ‘Æ Boef Bræt’  skulle på grillen igen. Denne gang ville vi prøve med en hakkebøf og kartoffelmos. Brætterne fik igen en god omgang olie, og lå og trak i ca. 4 timer.

2 formede hakkebøffer af godt oksekød
6 pæne champignoner
smør til stegning
salt, peber

Bøfferne steges på en varm pande med smør, indtil de får en smuk brun stegeskorpe.
Champignon, skåret i mindre tern, vendes kort i stegeskyen, og kommes ovenpå bøfferne.
Krydres med salt og peber, og lægges på brættet.

4 bagekartofler
Masser af krydderurter, jeg brugte persille
Smør
Mælk

Kartoflerne koges godt møre, moses med krydderurter, smør og mælk til en god kartoffelmos. Smages til med salt.
Kartoffelmosen sprøjtes ud på bøfferne. Mine blev helt dækkede, men næste gang vælger jeg nok at nøjes med at sprøjte en krans udenom bøfferne. De skal have lidt for lang tid efter min mening, når varmen skal helt igennem mosen.

Et par asparges kommes ved bøffen og så er det klar til at komme på grillen, over indirekte varme.

Når mosen får en pæn farve (ca. 15- 20 min ), er det færdig. Serveres evt med gulerødder, salat eller hvad man har lyst til OG et glas god vin!

Velbekomme!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*