• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Luftige Grovboller

Udgivet: 7. apr. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når det er en rigtig grå regnvejrsdag, synes jeg ikke der findes noget bedre end duften af friskbagte boller. Regn rimer på boller - basta!

De her er dejlige luftige og de er som også gode at fryse ned. Af kerner, tager du bare dem du lige har, - og så er det igang med bagningen.

4 dl vand
50 gr gær
½ dl olie
1 spsk salt
1 tsk kardemomme
100 gr blandede kerner
100 gr speltmel
300 - 400 gr hvedemel

Gæren røres ud i koldt vand, inden resten tilsættes. Hold lidt af melet tilbage, det skal være en let klistret dej. Ælt den rigtig godt på røremaskinen - gerne 10 min. Sæt skålen med dejen til hævning med et viskestykke over, i ca. 5-6 timer.

Hæld dejen ud og for, så godt det kan lade sig gøre, ca. 12 boller. Sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver ½ time.
Pensles med vand og drysses gerne med lidt rugflader.
Bages ved 180 grader i ca 15-20 min.

Så er duften der, bollerne er lune, og har du udnyttet tiden mens bollerne bagte, er der også duftende frisklavet kaffe nu 🙂

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Gør julen grønnere - Økologisk juleguide

Blommetærte og smukke minder

Fiskefilet med kål og mormordresing

Kjørmes Pandekager med Æbleflæsk

Ø-mærket

Lakridssalt Nødder

Lakuner eller små æggekager

Svinemørbrad med solbærsauce

Mørbrad med Solbærsauce og Kartoffelrösti med mos

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.