Luftige Grovboller

Når det er en rigtig grå regnvejrsdag, synes jeg ikke der findes noget bedre end duften af friskbagte boller. Regn rimer på boller – basta!

De her er dejlige luftige og de er som også gode at fryse ned. Af kerner, tager du bare dem du lige har, – og så er det igang med bagningen.

4 dl vand
50 gr gær
½ dl olie
1 spsk salt
1 tsk kardemomme
100 gr blandede kerner
100 gr speltmel
300 – 400 gr hvedemel

Gæren røres ud i koldt vand, inden resten tilsættes. Hold lidt af melet tilbage, det skal være en let klistret dej. Ælt den rigtig godt på røremaskinen – gerne 10 min. Sæt skålen med dejen til hævning med et viskestykke over, i ca. 5-6 timer.

Hæld dejen ud og for, så godt det kan lade sig gøre, ca. 12 boller. Sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver ½ time.
Pensles med vand og drysses gerne med lidt rugflader.
Bages ved 180 grader i ca 15-20 min.

Så er duften der, bollerne er lune, og har du udnyttet tiden mens bollerne bagte, er der også duftende frisklavet kaffe nu :-)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*