• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Konfekt med Rødbeder og Hokkaido

Konfekt med Rødbeder og Hokkaido

Udgivet: 11. okt. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg bliver lidt i "konfekt-hjørnet" endnu. det er næsten som om jeg slet ikke kan undvære det nu - farligt 😉

I går ville jeg egentlig slet ikke lave det, men så lå der en kogt rødbede og tiggede om at blive brugt. Ja og hvad kunne være mere sødt, end omdanne den til konfekt med chokolade.
Det lyder underligt, men kan man lide chokolade og rødbeder, så kan man også li'  den her konfekt.
For at lege lidt mere, fandt jeg også et stykke hokkaido frem, som jeg brugte som fyld.

Rødbedekonfekt - Hokkaidokonfekt.
100 gr kogt rødbede/Hokkaido
80 gr peanutbutter
1-2 tsk kanel
1 spsk rørsukker
flødechokolade til overtræk

Riv den kogte rødbede/Hokkaido. Læg rødbeden på et klæde og lad den safte en times tid, hokkaidoen kan røres med det samme. Blend rødbeden/Hokkaido sammen med smør, kanel og rørsukker. Smag, og tilsæt evt. mere kanel eller sukker.

Den smeltede og tempererede chokolade hældes i en chokoladeform, som vendes på hovedet så det overflødige chokolade kan løbe ud. Det skal være en hul skal, hvor der er plads til fyldet. Sættes køligt til det er stivnet.
Fyld op med fyld (ikke helt op, der skal være plads til lidt chokolade), bank formen så fyldet kommer helt ned og hæld så chokolade hen over. Skrab det overskydende af og lad det stivne helt inden de forsigtigt vendes ud.

 

Kan pyntes med tynde strimler af smeltet hvid chokolade eller som jeg gjorde, med lidt hindbærstøv.

Konfekten skal opbevares køligt.

 

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Dansk bøf med bløde løg

Homemade Havrekiks

Portlands thriller med kaffe

Lysegrønne Is

Stormflods-Is fra Fanø

Sommer og Iskager

Budweiser og rub til grillsæsonen

blommekage opskrift

Blommekage - nem kage med blommer

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.