MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg bliver lidt i “konfekt-hjørnet” endnu. det er næsten som om jeg slet ikke kan undvære det nu – farligt 😉

I går ville jeg egentlig slet ikke lave det, men så lå der en kogt rødbede og tiggede om at blive brugt. Ja og hvad kunne være mere sødt, end omdanne den til konfekt med chokolade.
Det lyder underligt, men kan man lide chokolade og rødbeder, så kan man også li’  den her konfekt.
For at lege lidt mere, fandt jeg også et stykke hokkaido frem, som jeg brugte som fyld.

Rødbedekonfekt – Hokkaidokonfekt.
100 gr kogt rødbede/Hokkaido
80 gr peanutbutter
1-2 tsk kanel
1 spsk rørsukker
flødechokolade til overtræk

Riv den kogte rødbede/Hokkaido. Læg rødbeden på et klæde og lad den safte en times tid, hokkaidoen kan røres med det samme. Blend rødbeden/Hokkaido sammen med smør, kanel og rørsukker. Smag, og tilsæt evt. mere kanel eller sukker.

Den smeltede og tempererede chokolade hældes i en chokoladeform, som vendes på hovedet så det overflødige chokolade kan løbe ud. Det skal være en hul skal, hvor der er plads til fyldet. Sættes køligt til det er stivnet.
Fyld op med fyld (ikke helt op, der skal være plads til lidt chokolade), bank formen så fyldet kommer helt ned og hæld så chokolade hen over. Skrab det overskydende af og lad det stivne helt inden de forsigtigt vendes ud.

 

Kan pyntes med tynde strimler af smeltet hvid chokolade eller som jeg gjorde, med lidt hindbærstøv.

Konfekten skal opbevares køligt.

 

2 reaktioner

    1. Tak, det var sjovt at prøve, og tror også jeg har andet der skal prøves nu jeg er igang. Og så har jeg mindre dårlig samvittighed hvis jeg spiser af det – det er jo grøntsager 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter