MADBLOG & LIVSSTIL

 

I dag har vi d. 19. marts 2017. Der er sikkert mange der har fødselsdag i dag, eller andre begivenheder.
I følge Wikipedia kan man læse at det i d. 19. marts 721 f.Kr. også var dagen hvor der i Babylon bliver en måneformørkelse registreret for første gang – I 1872  åbnede Danmarks første dampfærgeforbindelse over Lillebælt denne dag – I 1915 blev Himmellegemet Pluto fotograferet for første gang – I 1962 – udgiver den amerikanske folkemusiker Bob Dylan sit første album – og i 2017 bager jeg for første gang vafler med fuldkornstang mel og serverer dem med dressing og Cavi·art®.
Hvad kan du så bruge disse oplysninger til? Sikkert slet ikke noget, jeg synes bare det var en lidt sjov oplysning.

Men nu skal jeg nok være seriøs. Jeg bruger efterhånden en del tang i min madlavning. Dels fordi jeg har det, men bestemt også fordi der er så mange sunde egenskaber.
Tang indeholder kun få kalorier og er samtidig rig på mineraler, aminosyrer, kostfibre og diverse vitaminer. Bare omkring et gram tang, er nok til det daglige indtag af jod, der er nødvendig for, at skjoldbruskkirtlen kan danne de hormoner, der regulerer kroppens stofstifte. Tang indeholder kalcium og har næsten et lige så stort indhold af protein som fx bælgfrugter. Det består hovedsageligt af fibre som medvirker til at sænke kolesterol i blodet og stabilisere blodsukkerniveaue, og gør at du er mæt i længere tid. Du behøves ikke spise tang direkte fra stranden, for det findes i utrolig mange varianter. Derfor vil du også af og til se ingredienser her på siden, der indeholder tang, og i dag er det både tang i vaflerne og i toppingen. Ja faktisk i det hele.


[ingredients title=”Tangvafler med Topping”]
2 vafler = 10 hjerter

  • 2 æg
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 dl fuldkornstang mel
  • et nip Tangsalt
  • 1 dl. skyr eller andet surmælksprodukt
  • 1 spsk olie
  • lidt smør til at stege i

Pisk æg, sukker og skyr sammen. Tilsæt mel og olie og smag til med tangsaltet. Lad dejen stå ca 15 mens vaffeljernet varmer op.
Bag de 2 vafler – du kan nemt gange opskriften op hvis du skal bruge flere.

[/ingredients]

Så er det toppingen, som serveres sammen med vaflerne så man selv kan fylde på.

[ingredients title=”Topping”]

Bland skyr mayonnaise og hvidløg sammen, og smag til med tangkrydderi. Find 3 små skåle frem og kom rød og sort caviart i de 2 og dressing i den 3.
Så er det klar til servering.


[/ingredients]

Og der blev spist op!
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter