Abrikosbrød

Abrikosbrød

ABRIKOSBRØD

Et brød lavet af rester jeg havde – så blev der ryddet op.

Abrikosbrød

1 pk alm gær
1 pk tørgær (kun pga rester jeg brugte forskelligt)
3 spsk sukker
1 dl økologisk solsikkeolie
4 dl. økologisk kærnemælk
150 gr. økologiske tørrede abrikoser
200 gr speltbage blanding
300 gr økologisk durummel
500 gr økologiskhvedemel

Abrikosbrød

Abrikoserne skæres i tern og blandes med lidt mel.
Bageblandingen gav jeg et opkog inden den blev blandet med kærnemælk og olie.
Gær røres ud med lidt af vædsken og det hele blandes godt sammen. Æltes godt til en smidig dej.

Hæver ca. ½ time.

Formes som et brød og hæves igen inden det drysses med nigellafrø.

En tur i ovnen, og der dufter skønt af friskbagt brød. Og så fik jeg lige brugt lidt af de rester jeg havde liggende.

 

Abrikosbrød
Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*