• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Nemme Urtebrød

Nemme Urtebrød

Udgivet: 16. aug. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg var jo så heldig, at få bogen "Madværket" foræret. Bogen er spækket med spændende opskrifter og flotte billeder. I bogen har jeg bla. fundet denne super nemme opskrift på urtebrød. Opskriften er rigtig god som grunddej, hvor man så selv kan sætte smag på, med forskellige krydderurter.

Kokkene bag bogen og opskrifterne er Rasmus Vemmelund og Mathias Madsen fra Sdr. Bjert Kro. Du kan læse meget mere med "Madværket" på deres hjemmeside.

Pisket Urtebrød (12 muffinsforme-størrelse)
½ l vand
500 gr mel
2 gode håndfulde krydderurter
2 spsk salt
25 gr. gær

Vask, tør og hak krydderurterne og kom dem i en røreskål sammen med mel,vand og gær. Så skal der røres eller nærmest piskes for fuld hammer i ca. 15 - 20 min. Så absolut en fordel med en røremaskine her.  Dejen skal være elastisk. Tilsæt nu saltet og rør yderligere 5 min.

Kom dejen i små forme - silikone muffinsforme er gode til det - og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Dejen er meget klistret, men med en ske og et par våde fingre kan det lade sig gøre at fordele dejen i de 12 forme.

Bages ved 175 grader i ca. 30 min.

Gode lette og seje urtebrød, som du helt selv bestemmer smagen på. Og man kan sagtens nå en masse andet alt imens røremaskinen kører.

Brødene er også gode at fryse.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Poppet Chokolade eller Chokoladet Pop

Lidt godt køkkengrej

Dukkah krydderi

billede til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej

Chokocrunch til morgenmaden

Lakridser med chokolade

Langtidshævet brød med Ølandshvedemel

Andet end musik
SMUKFEST 2017

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.