MADBLOG & LIVSSTIL

smukfest-2015-kogeboger-madvaerkstedetJeg var jo så heldig, at få bogen “Madværket” foræret. Bogen er spækket med spændende opskrifter og flotte billeder. I bogen har jeg bla. fundet denne super nemme opskrift på urtebrød. Opskriften er rigtig god som grunddej, hvor man så selv kan sætte smag på, med forskellige krydderurter.

Kokkene bag bogen og opskrifterne er Rasmus Vemmelund og Mathias Madsen fra Sdr. Bjert Kro. Du kan læse meget mere med “Madværket” på deres hjemmeside.

urtebrod-07

Pisket Urtebrød (12 muffinsforme-størrelse)
½ l vand
500 gr mel
2 gode håndfulde krydderurter
2 spsk salt
25 gr. gær

Vask, tør og hak krydderurterne og kom dem i en røreskål sammen med mel,vand og gær. Så skal der røres eller nærmest piskes for fuld hammer i ca. 15 – 20 min. Så absolut en fordel med en røremaskine her.  Dejen skal være elastisk. Tilsæt nu saltet og rør yderligere 5 min.

Kom dejen i små forme – silikone muffinsforme er gode til det – og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Dejen er meget klistret, men med en ske og et par våde fingre kan det lade sig gøre at fordele dejen i de 12 forme.

Bages ved 175 grader i ca. 30 min.

urtebrod-15

Gode lette og seje urtebrød, som du helt selv bestemmer smagen på. Og man kan sagtens nå en masse andet alt imens røremaskinen kører.

Brødene er også gode at fryse.

urtebrod-11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter