MADBLOG & LIVSSTIL

Fuldkornsstykker

Påskeferie, og så skal der da også være lækre morgenbrød. Dem har jeg bagt i denne uge, og de ligger klar i fryseren, lige til at lune i ovnen. Jeg er endnu engang gået ud fra opskriften med Tyrkisk madbrød, men ændret en lille smule, så det er blevet til de lækreste luftige og sprøde små brød.

Jeg kan så lige advare dig, at hvis du har en let røremaskine som jeg har, der gerne vil bevæge sig lidt en gang imellem. så gå ALDRIG fra den. Her lød der pludselig et ordentlige bump, og så lå den på gulvet! Heldigvis blev dejen i skålen og maskinen kører upåklageligt videre (på bordet). Så robust er den da 🙂

[ingredients title="Fuldkornsstykker"]
ca 10 lækre boller/rundstykker

  • 5 dl vand
  • 20 gr gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 200 gr fuldkorns hvedemel
  • 400 gr hvedemel

Bland vand og gær i en skål og rør det ud. Tilføj resten af ingredienserne og rør det godt rundt til det er en jævn dej. Du kan allerede nu, sætte den til hævning, men for at få en endnu bedre bolle, lader jeg røremaskinen gøre arbejdet og lader den køre i ca. 10 - 15 min. Efterhånden vil dejen bliver mere og mere blank og ensartet og samle sig om dejkrogen . Så har du en fantastisk smidig og elestisk dej, der er klar til hævning.

Kom lidt husholdningsfilm over og lad den hæve lunt i ca. 2 - 3 timer.

Ca. en ½ time inden den er færdig hævet, tænder du for ovnen på 250 grader, og sætter bagepladen ind i ovnen (uden boller). Jeg bruger et bagestål, som jeg har liggende på bageristen.

Drys mel på bordet inden du forsigtigt hælder dejen ud af skålen. Med en dejspartel foldes dejen sammen et par gange, inden du, stadig helt forsigtig skærer bollerne ud og lægger på et stykke bagepapir, som trækkes over på den meget varme bageplade. Bruger du bagestål, har du en bageplade med, som du anvender til at få bollerne i ovnen med.

Det gælder om, ikke at arbejde med dejen, så al luften bevares i den.

Sæt straks den varme plade med bollerne midt i ovnen og lad dem bare ca. 15 - 20 min. De skal være sprøde og lyde hule når du banker dem under bunden.

Vil du koldhæve dejen, kan du røre den om aftenen med kun 5 gr gær, og lade den hæve på køl natten over. Så kan du servere friske rundstykker til morgenmaden.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

3 reaktioner

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *