• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Fuldkornsstykker

Fuldkornsstykker

Udgivet: 8. apr. 2020. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Påskeferie, og så skal der da også være lækre morgenbrød. Dem har jeg bagt i denne uge, og de ligger klar i fryseren, lige til at lune i ovnen. Jeg er endnu engang gået ud fra opskriften med Tyrkisk madbrød, men ændret en lille smule, så det er blevet til de lækreste luftige og sprøde små brød.

Jeg kan så lige advare dig, at hvis du har en let røremaskine som jeg har, der gerne vil bevæge sig lidt en gang imellem. så gå ALDRIG fra den. Her lød der pludselig et ordentlige bump, og så lå den på gulvet! Heldigvis blev dejen i skålen og maskinen kører upåklageligt videre (på bordet). Så robust er den da 🙂

[ingredients title="Fuldkornsstykker"]
ca 10 lækre boller/rundstykker

  • 5 dl vand
  • 20 gr gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 200 gr fuldkorns hvedemel
  • 400 gr hvedemel

Bland vand og gær i en skål og rør det ud. Tilføj resten af ingredienserne og rør det godt rundt til det er en jævn dej. Du kan allerede nu, sætte den til hævning, men for at få en endnu bedre bolle, lader jeg røremaskinen gøre arbejdet og lader den køre i ca. 10 - 15 min. Efterhånden vil dejen bliver mere og mere blank og ensartet og samle sig om dejkrogen . Så har du en fantastisk smidig og elestisk dej, der er klar til hævning.

Kom lidt husholdningsfilm over og lad den hæve lunt i ca. 2 - 3 timer.

Ca. en ½ time inden den er færdig hævet, tænder du for ovnen på 250 grader, og sætter bagepladen ind i ovnen (uden boller). Jeg bruger et bagestål, som jeg har liggende på bageristen.

Drys mel på bordet inden du forsigtigt hælder dejen ud af skålen. Med en dejspartel foldes dejen sammen et par gange, inden du, stadig helt forsigtig skærer bollerne ud og lægger på et stykke bagepapir, som trækkes over på den meget varme bageplade. Bruger du bagestål, har du en bageplade med, som du anvender til at få bollerne i ovnen med.

Det gælder om, ikke at arbejde med dejen, så al luften bevares i den.

Sæt straks den varme plade med bollerne midt i ovnen og lad dem bare ca. 15 - 20 min. De skal være sprøde og lyde hule når du banker dem under bunden.

Vil du koldhæve dejen, kan du røre den om aftenen med kun 5 gr gær, og lade den hæve på køl natten over. Så kan du servere friske rundstykker til morgenmaden.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Forårssnegle med lækkert fyld
  • Græskarboller

Se mere indhold på bloggen

Rabarber-Is med Lakrids

Forårs forret til påsken

Raw Gulerodskage

Fedtfattige ispinde

Ribs- & Hindbærsaft

Farverig Spidskålssalat

Bornholmsk Hønnu Syp

Saftige Boller med chiafrø

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Dorte Andersen

    august 25, 2022 at 10:16 am

    Skønne boller, kom dig en rest øllebrød i , det gjorde dem bestemt ikke ringere 😊

    Svar
  2. Ellen

    december 14, 2021 at 6:05 pm

    Hvor dejligt at høre 😘
    God jul til dig🤶

    Hilsen Ellen

    Svar
  3. Annette

    december 14, 2021 at 5:15 pm

    De smager mega godt . Og meget nemme at lave

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.