Mazarinkager med kartofler

Mazarinkager med kartofler

Mazarin-3Mazarinkager er normalt med marcipan. Men her er de lavet med kogte kartofler og mandelessens, og de smager bestemt lige så godt som de ‘originale’. Overtræk med chokolade, eller pynt med lidt chokolade som jeg har gjort.

Det nemmeste er, hvis man har en rest kartofler fra dagen før (helst kogt uden salt), ellers må man i gang med at koge et par stykker.

Jeg har bagt i små 170 ml forme, som jeg fandt en dag. Men den kan fint bages i muffinsforme eller i en større form.

Mazarinkage med kartofler
Bid-200100 blødt smør
160 gr sukker
3 hele æg
150 gr. kogte og afkølede kartofler
150 gr. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk mandelessens (smag selv)
evt. lidt hindbær

Pisk det bløde smør og sukkeret godt sammen. Tilsæt æg, et ad gangen, mens der røres godt mellem hvert æg. Kartoflerne moses godt, så der ikke er stor klumper i, og tilsættes sammen med hvedemel, bagepulver og mandelessensen. Vendes godt rundt og kommes i 8 170 ml forme, muffinsforme eller en rund form. Stik evt. lidt hindbær ned i dejen, de giver kagen en frisk smag, og flot ser det også ud.

Kage-1  Form-1

Bages alt efter hvilken form de er i, – jeg bagte mine i ca. 30 min ved 180 gr. En stor form skal sikkert have ca. 45 min.

Hindbaer-4

Når kagerne er kolde, pyntes de med chokolade, eller overtrækkes helt med chokolade/glasur. Jeg kom lidt grønt glasur på sammen med chokoladen, så de ligner små forårskager.

Mazarin-1

Så er det bare at få lavet kaffen, mens kagerne bliver helt kolde – hvis du kan ventepå de bliver kolde. Her kneb det.

Mazariner-2

Print

5 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*