MADBLOG & LIVSSTIL

Helstegt Pesto-Mørbrad

Mørbrad, ost og pesto er bare en fantastisk blanding. Det giver en pikant smag, og jeg synes det smager af sommer og sol.

Da jeg for et par dage siden, har fået tilsendt en  økologisk halvfast fåreost - Stenhøjmark - fra Knuthenlund, var det nærliggende at prøve den i retten.
Og den er helt perfekt til dette. Smelter fint, giver en let "oste"smag uden at være for dominerende. Selve fåreosten smager også super godt på et stykke nybagt brød, blød, rund  og fed og med god smag uden at være stærk. Jeg er vild med den ost.

Den halvfaste ost er fremstillet på en helt speciel måde, hvor Knuthenlund's brieteknik er forenet med fastostteknikken. Dette giver osten en halvfast konsistens samtidig med at osten udvikler en særdeles karakteristisk smag. Ostene er  håndarbejde og er på lageret blevet vasket og børstet manuelt for at danne naturskorpe. Det var nok grunden til, at min ost delte sig i 2 dele. Men smagen var jo den samme og de efterfølgende skiver blev alligevel fine.

Opskriften på Helstegt Pesto-Mørbrad:
1 svinemørbrad
1 lille glas basilikum.pesto, eller hjemmelavet pesto
Lidt ost - her er der brugt Fåreost fra Knuthenlund
Seranoskinke

Puds mørbraden godt af, og skær en rille på langs så den kan bankes flad ud. Læg skiver af  seranoskinken ud, tæt ved siden af hinanden i samme længde som mørbraden. Læg den flade mørbrad over og smør et godt lag pesto over.  Læg skiver af fåreost (eller revet mozarella) henover, inden den forsigtig rulles sammen. Brug evt. kødnåle, hvis skinken ikke holder godt nok sammen på det hele.

Steg mørbraden i en pande med smør, til den er gylden. Lægges i et fad, og hæld lidt vand ved, inden den sættes ind i ovnen i ca 20-30 min.

Imens laves tilbehøret, som her er frisk pasta der er kogt og vendt i resten af pestoen lige inden servering.
En salat med iceberg, tomater, agurker, blåbær (fordi manden ikke kan lide oliven) og en dressing af olie, æblejuice og finthakket basilikum.

Skær mørbraden i  tykke skiver og server med pasta og salat.

Velbekomme!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *