MADBLOG & LIVSSTIL

Tanker tilbage på Tønder Festival

Nu hvor weekenden nærmer sig sin slutning og også festivallen er ved at være slut, er det vist på tide at få mit indlæg med festivallen i Tønder lagt ud til jer.

Skulle nogen tro, at festivalmad er pølser, pommes frites og burgere, må de tro om igen. For ved Tønder Festivallen er der et flot udbud af forskellig mad man kan købe. Dog må man kigge lidt langt efter økologien her. Men kvaliteten er helt bestemt i orden.
Der er selvfølgelig det store madtelt, hvor man fra morgen til sen aften kan få noget at spise. Og det lige fra Brunch til eksotiske retter, til en omgang grillben som natmad. Men også flere "gourmet" madsteder, som er meget besøgte. Ja faktisk var det svært at få plads der.

flaeskestegssandwich
Mange festivalgængere snupper lige en omgang fish and chips inden koncerten, "... og det er rigtig godt, deres Fish and Chips", fortæller Helle fra Gram. Hun er sammen med mand, søn og et vennepar til festival og nyder det i både campingvognen, på festivalpladsen og også i Tønder by.

Vinotek d'Alsace tilbyder lidt "finere" mad. Om de solgte nogle af deres vinbjergsnegle ved jeg ikke. Men muligheden var der. Jeg var ikke lige med på at smage 🙂

I stedet valgte jeg en omgang bakskuld. En ising, der er saltet, tørret og røget. Meget speciel spise, men smager absolut godt. Bagefter en kop kaffe og ups - der røg lige et stykke brødtorte ned også. Rugbrødslagkage - umm sådan en er nu god, og rigtig sønderjysk.

Så man kan vist roligt sige, at der på Tønder Festivallen er noget for enhver smag. Tæt på gourmetmad for dem der vil forkæle sig selv lidt, og sønderjyske grillpølser, gyros mix -pølsemix eller en af alle de andre tilbud til dem der mere er til det.
musik

Overalt hygges der, der er fyldt med glade og tilfredse gæster. Også selvom der var brug for både paraply, regntøj og gummistøvler ind i mellem. Musikken spiller og alle er glade og nyder de mange gode koncerter.
Regnede det for meget, kunne man jo altid gå i Festival pubben og få et solæg, en whisky eller en special øl. Eller en god rom og en cigar i Rom & Cigarbaren.

Der var flere spisesteder, men man får gode portioner over alt, så jeg orkede ikke at spise mere. Næste år er der helt sikkert mere der skal prøves og smages.

johannes-tonder-pulled-pork-chips

Torsdag var jeg et smut i Tønders gågade hvor jeg fik en Pulled Pork hos Johannes med store hjemmelavde kartoffelchips.
På Skibbroen solgte Kisbæk Slagteren super gode grillpølser, og populære var de helt bestemt.

polse-med-brod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *