Agurkerelish

Agurkerelish

I dag skal I have opskriften på den ret gode relish. Vi er ikke inde i agurkesæsonen endnu, men lige pludselig er den her, og så bugner det med agurker. Så er det skønt at have en masse at bruge dem til, selvom de også smager dejlige bare at gnave af.

Min relish er uden chili, men jeg har læste, at andre har kommet det i, og det skulle smage godt.

Ingredients

½ dl ufarvet lagereddike
1 spsk sukker
¼ tsk salt
peber
½ dl vand
1 tsk maizena
1 finthakket løg
2 agurker i små tern
1 rød peberfrugt i små tern
1 spsk salt

Kom eddike, sukker, salt og peber i en gryde, og kog det op. Den ½ dl vand røres med maizenamel og kommes i lagen, og det hele koges et par minutter.
Hak løget i små tern og kom dem i en skål. Hæld lagen op til løgene, og sæt til afkøling mindst ½ time.

Agurker skæres igennem på langs, og kernerne skrabes ud. Resten af agurken skæres i små tern, kommes i en skål og vendes rundt med 1 spsk salt. Lad stå i 5 min, og skyl så agurken i koldt vand. Hæld i en si og lad stå og dryppe godt af.
Når lagen er kold og agurkerne er fri for væden, blandes agurkerne med dressing og peberfrugt i mindre tern.
Relishen har godt af at stå og trække nogle timer inden der smages. Gem resten i køleskabet.

Print

2 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*