• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Tilbehør » Agurkerelish

Agurkerelish

Udgivet: 9. jun. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I dag skal I have opskriften på den ret gode relish. Vi er ikke inde i agurkesæsonen endnu, men lige pludselig er den her, og så bugner det med agurker. Så er det skønt at have en masse at bruge dem til, selvom de også smager dejlige bare at gnave af.

Min relish er uden chili, men jeg har læste, at andre har kommet det i, og det skulle smage godt.

[ingredients title="Ingredients"]

½ dl ufarvet lagereddike
1 spsk sukker
¼ tsk salt
peber
½ dl vand
1 tsk maizena
1 finthakket løg
2 agurker i små tern
1 rød peberfrugt i små tern
1 spsk salt

Kom eddike, sukker, salt og peber i en gryde, og kog det op. Den ½ dl vand røres med maizenamel og kommes i lagen, og det hele koges et par minutter.
Hak løget i små tern og kom dem i en skål. Hæld lagen op til løgene, og sæt til afkøling mindst ½ time.

Agurker skæres igennem på langs, og kernerne skrabes ud. Resten af agurken skæres i små tern, kommes i en skål og vendes rundt med 1 spsk salt. Lad stå i 5 min, og skyl så agurken i koldt vand. Hæld i en si og lad stå og dryppe godt af.
Når lagen er kold og agurkerne er fri for væden, blandes agurkerne med dressing og peberfrugt i mindre tern.
Relishen har godt af at stå og trække nogle timer inden der smages. Gem resten i køleskabet.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Tropisk Sorbet

Hvedekerne Deller

Kokkenes Chokoladekage

Hotbeef med ovnkartofler

Spidskål med bacon og rejer

Heldig Kartoffelmad

Gammel kurvestol

Indiske hakkebøffer

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Piskeriset

    juni 11, 2017 at 7:23 am

    Øj det ser godt ud! Det må jeg prøve i løbet af sommeren 🙂

    Svar
    • Ellen

      juni 12, 2017 at 1:24 pm

      Det minder lidt om agurkesalat, og allivgevel ikke. Spændende om du bliver lige så vild med det som jeg 😉

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.