MADBLOG & LIVSSTIL

Knasende Snebolde

Jeg har været ude og købe vin til juleaften. Rødvin til anden og portvin til ris ala manden og konfekten. Da jeg ville sætte flaskerne ind på plads, opdagede jeg en sjat portvin. Jeg startede selvfølgelig med at smage på den, og den smagte stadig super godt. Valget stod nu mellem at drikke resten, eller lave noget konfekt af det. det blev det sidste 🙂

Sammen med marcipan, hakkede mandler, chokolade og lidt flormelis, blev det til de skønneste små snebolde. Jeg er helt sikker på, at de bliver populære når de serveres.

200 gr marcipan
50 gr hakkede mandler
2 - 3 spsk portvin (rød eller hvid)
200 gr chokolade
lidt flormelis

Pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med portvin og hakkede mandler. Ælt det hele godt sammen og for kugler i den str. du bedst kan li'  dem. Jeg laver dem ikke voldsomt store, så der blev 15 ud af portionen.

Lad dem stå og tørre lidt inden de overtrækkes.

Smelt chokoladen i vandbad.

Kom godt med flormelis på en tallerken, og sæt kuglerne forsigtigt ned i flormelisen efterhånden som de overtrækkes med chokolade. Lad dem stå ca. 5 min inden de forsigtig trilles rundt så de er dækket med et godt lag flormelis. Her ligger de og tørrer.

Når de er helt tørre, kommes de i en si og rystes let, så det overskyende flormelis kommer af.

Lægges i en smuk skål og er klar til servering.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *