Ovnbagt æg til din brunch

Ovnbagt æg til din brunch

Vi nærmer os weekenden, hvor de fleste har fri og kan nyde morgenmaden lidt længere end til daglig. En nem lille ret til dit morgenbord er ovnbagt æg med bund af tomater, agurker og basilikum. Der er ikke noget der skal forberedes dagen inden, 2 min og du har sat dem i ovnen. Og det vil helt sikkert glæde familien og dig selv, hvis du også serverer nybagt brød til.

Jeg har serveret det for mig selv i dag, men det skal også serveres for gemalen når han er hjemme igen.

Ovnbagte æg


4 personer

  • 4 små forme – mine er knap 10 cm i diameter
  • 4 æg
  • 4 tomater
  • ½ agurk
  • basilikumblade
  • olie – gerne basilikumolien fra Karlsens Krydderier
  • evt. lidt mozarellaost
  • salt og peber

Smør eller sprøjt dine forme med olien. Basilikumolien giver en god smag, så den bruger jeg som regel.
Skær tomater og agurk i små tern og fordel dem i formene. Hvis det er store tomater du bruger, skal du nok ikke bruge det hele.
Fordel basilikumblade over og lidt salt og peber.

Slå ægget ud over fyldet – pas på du ikke får hul på blommen. Fordel evt. lidt mozarellaost over inden de sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 10 – 15 min. Hold øje med dem, blommen må ikke blive hård”kogt”.

Servér med et drys peber og gerne lidt revet basilikumblade.

Print

4 Comments

  1. Wow, sikke flotte billeder.

  2. Mange tak ;-)

  3. Mums det ser godt ud!

    Mvh Kasper

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*