• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Ovnbagt æg til din brunch

Ovnbagt æg til din brunch

Udgivet: 19. jul. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Vi nærmer os weekenden, hvor de fleste har fri og kan nyde morgenmaden lidt længere end til daglig. En nem lille ret til dit morgenbord er ovnbagt æg med bund af tomater, agurker og basilikum. Der er ikke noget der skal forberedes dagen inden, 2 min og du har sat dem i ovnen. Og det vil helt sikkert glæde familien og dig selv, hvis du også serverer nybagt brød til.

Jeg har serveret det for mig selv i dag, men det skal også serveres for gemalen når han er hjemme igen.

[ingredients title="Ovnbagte æg"]
4 personer

  • 4 små forme - mine er knap 10 cm i diameter
  • 4 æg
  • 4 tomater
  • ½ agurk
  • basilikumblade
  • olie - gerne basilikumolien fra Karlsens Krydderier
  • evt. lidt mozarellaost
  • salt og peber

Smør eller sprøjt dine forme med olien. Basilikumolien giver en god smag, så den bruger jeg som regel.
Skær tomater og agurk i små tern og fordel dem i formene. Hvis det er store tomater du bruger, skal du nok ikke bruge det hele.
Fordel basilikumblade over og lidt salt og peber.

Slå ægget ud over fyldet - pas på du ikke får hul på blommen. Fordel evt. lidt mozarellaost over inden de sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 10 - 15 min. Hold øje med dem, blommen må ikke blive hård"kogt".

Servér med et drys peber og gerne lidt revet basilikumblade.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Bulgur og hindbærsalat

Storm- og Chokolade-Vejr!

Sund og nem Chokolademousse

Blommetærte og smukke minder

Ø-mærket skal nok overleve EU-forslag

Pizza med Blomkålscreme

Guleærter og hamburgerryg

Jul & Chartreuse i Aarhus

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Kasper

    august 22, 2018 at 9:19 pm

    Mums det ser godt ud!

    Mvh Kasper

    Svar
    • Ellen

      august 25, 2018 at 2:39 pm

      Mange tak 🙂

      Svar
  2. Ellen

    august 14, 2018 at 7:18 pm

    Mange tak 😉

    Svar
  3. Per

    august 14, 2018 at 6:35 pm

    Wow, sikke flotte billeder.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.