MADBLOG & LIVSSTIL

Tænk jer, i fredags ønskede jeg mine kollegaer god pinse, kørte hjem, blinkede en gang med øjnene og så er pinsen slut. I morgen skal jeg atter på mit elskede arbejde, så i dag haler jeg al den nydelse ud af dagen som jeg kan komme til.
Jeg har haft en dejlig pinse, hvor vi bla. har været i Aarhus og nydt en dejlig dag sammen med vores søn og svigerdatter, der ser fantastisk dejlig ud med lille rund mave. Det er så tydeligt at de begge glæder sig til at blive forældre, for slet ikke at glemme bedsteforældrene.
En tur i Aarhus er noget helt specielt når solen skinner og der myldrer med glade mennesker overalt. På det nye havneområde ved Dok1 er der altid aktivitet, men der er også et stille hjørne hvor mange nyder solen og freden tæt på vandet. Oplagt sted at tage madkurven med og tilbringe nogle timer. Lige ovenfor er der også borde og bænke, hvis du hellere vil side ved et bord.

Men en tur langs Åen hvor der er meget lig, er nu heller ikke så ringe, og det er en Tapas hos Römer absolut heller ikke. Her endte vi nemlig efter en god gåtur, og  et glas super lækkert hjemmelavet rabarbersaft (øl til mændene) hos Café Engel.
Da vore tapas blev serveret, fortalte tjeneren, at når man spiser deres Pimientos Padron (Dybstegte padron peber), er det som russisk roulette. 1 ud af 50 er meget stærk, hvilket ikke kan ses inden, de andre er søde og milde. Selv havde tjeneren kun oplevet nogen få sådan een 3 gange på 1½ år, og den sidste var en herre dagen før vi var der. Så vi kunne nærmest være trygge, chancerne var små. Altså tog jeg kæk een og tog et ordentlig bid, BAM jeg vandt i den russiske roulette – DEN VAR MEGET STÆRK OG BRÆNDTE! Min søn skulle lige smage, om det nu kunne passe, og så var vi to der sad med en mund der brændte. Heldigvis kom tjeneren straks med et glas mælk til at neutralisere, da hun hørte vi havde været uheldig. Bagefter kan vi nu nemt grine af det, og resten smagte super godt.

I lørdags fik jeg nu også lavet is. Så lidt har jeg da fået ud af pinsen. Denne gang skulle det være hjemmelavet karamel-is, som er en sød omgang, men god er den.
Karamellen lavede jeg selv, men du kan også vælge at køb en dåse kondenseret mælk, der er kogt til karamel. Den hjemmelavede er nu bedst, og det er nemt at lave,


[ingredients title=”Karamel Is”]
ca 1 liter færdig is

Karamel:

  • 150 g sukker
  • 1 1/4  dl piskefløde
  • 1 tsk flagesalt

Karamel Is:

  • 4 æggeblommer
  • 80 gr sukker
  • 2½ dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 1 vaniljestang


Lav karamellen først, så den kan nå at køle inden den kommes i isen.
Smelt sukkeret i en gryde ved lav varme. Det skal blive gyldent og få karamelfarve. Skrue en smulle op for varmen og tilsæt så fløden langsomt under omrøring. Fløde og sukker skal blive helt kogt sammen til en glat masse. Tag gryde af varmen og tilsæt saltet. Stilles til side til den skal bruges.

Skær vaniljestange igennem, tag vaniljen ud og bland med lidt sukker..
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Jeg pisker ca 10 min. Rør mælken i sammen med halvdelen af karamellen. Karamellen behøves ikke være rørt helt ud, men må gerne ligge lidt i klumper.
Pisk fløden til en let skum. Vend æggesnaps og flødeskum sammen.

Nu kan du komme isen i en form og direkte i fryseren. Du skal blot røre den rundt hver ½ time,  indtil den er som tyk softice, hvorefter du tilsætter resten af karamellen og ligesom trækker spor af karamel rundt i isen. Sættes tilbage og fryses færdig.

Men du kan også komme den i en ismaskine og køre den til is, inden den kommes i fryseren. Så skal du,når isen begynder at tykne, hælde karamellen i en stråle i isen og lade den trække spor i isen. Lad isen køre til karamel har fordelt sig lidt, og kom så i fryseren.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter