MADBLOG & LIVSSTIL

I dag får I opskriften på en gammel småkage som min bedstemor og mor bagte til jul. Selvom de betegnes som småkager, er de ret så store. Kagerne skal være papairstynde og sprøde, så er de bedst. De jern man køber i dag hos isenkræmmeren, kan ikke klemmes godt nok sammen, så kagerne bliver for tykke. Jeg har min mors gamle gode-råd-jern, men den kan desværre ikke bruges fordi den oprindelig er til de helt gamle komfurer. Dem med ringe på som plader, og åben ild under. Så mine bliver også lidt for tykke i med det nyere jern jeg bager dem i.


[ingredients title=”Gode Råd”]
ca. 40 – 50 stk.

  • 250 gr blødt smør
  • 250 gr sukker
  • 6 æg
  • 500 gr hvedemel
  • kernerne fra en vaniljestang

Skrab kernene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk det bløde smør hvidt med sukker og vaniljekerner. Tilsæt æggene et ad gangen og si tilsids melet i.

Varm godråd jernet op og smør det let med smør til den første bagning. Når jernet er varmt, kommes en god spiseskefuld dej på midten, gode-råd-jernet lukkes så stramt som du kan og du skal blive ved med at klemme sammen mens du tæller til 20. Vend så jernet og tæl igen til 20. Så kan du kigge til din kage og er den gylden og fin, tages den forsigtigt af med en spartel og lægges på bordet.
Så er du klar til den næste kage.
Det sprutter lidt ud fra kanterne og sviner, men det dufter også dejligt mens du bager dem, og bunken med de sprøde kager bliver større og større.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter