• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Jul

Gode Råd af de spiselige

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

I dag får I opskriften på en gammel småkage som min bedstemor og mor bagte til jul. Selvom de betegnes som småkager, er de ret så store. Kagerne skal være papairstynde og sprøde, så er de bedst. De jern man køber i dag hos isenkræmmeren, kan ikke klemmes godt nok sammen, så kagerne bliver for tykke. Jeg har min mors gamle gode-råd-jern, men den kan desværre ikke bruges fordi den oprindelig er til de helt gamle komfurer. Dem med ringe på som plader, og åben ild under. Så mine bliver også lidt for tykke i med det nyere jern jeg bager dem i.

[ingredients title="Gode Råd"]
ca. 40 - 50 stk.

  • 250 gr blødt smør
  • 250 gr sukker
  • 6 æg
  • 500 gr hvedemel
  • kernerne fra en vaniljestang

Skrab kernene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk det bløde smør hvidt med sukker og vaniljekerner. Tilsæt æggene et ad gangen og si tilsids melet i.

Varm godråd jernet op og smør det let med smør til den første bagning. Når jernet er varmt, kommes en god spiseskefuld dej på midten, gode-råd-jernet lukkes så stramt som du kan og du skal blive ved med at klemme sammen mens du tæller til 20. Vend så jernet og tæl igen til 20. Så kan du kigge til din kage og er den gylden og fin, tages den forsigtigt af med en spartel og lægges på bordet.
Så er du klar til den næste kage.
Det sprutter lidt ud fra kanterne og sviner, men det dufter også dejligt mens du bager dem, og bunken med de sprøde kager bliver større og større.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

luksus hindbærsnitter

Luksus hindbærsnitter med crumble

Da det hele gik i kiks...

Reenbergs Magnetholder

billede med hjemmebagte kaffebrød

Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen

Budweiser og rub til grillsæsonen

"Min Lokale Egn"

Rejehapsere

Kammuslinger på Selleribund

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.