MADBLOG & LIVSSTIL

Sønderjyske Ingenting

Når jeg først får gang i min mors bagebog, kan jeg slet ikke få stoppet igen. Alle de kager er jo min barndom. Og så er det, at jeg støder på "Ingenting", som jeg tydeligt husker, især fordi min moster hvergang fortalte mig at vi gerne måtte spise dem, for det var jo 'ingenting'.  Hvordan kagerne har fået det navn, ved jeg ikke. Men jeg husker den som en småkage der smager af netop ingenting. Måske deraf navnet kommer. Derfor tænkte jeg, at jeg ville tilføre lidt smag, selvom det så ikke er den originale opskrift længere. Småkagen "Ingenting" er en fast del af det sønderjyske kaffebord. Jeg husker min mors og mormors som lidt pænere, med en glat buet overflade. Men smagen er nøjagtig den samme, bortset fra at jeg har chokolade og mandler i.

Ud over at have lavet Ingenting, har vi fået hentet et juletræ, så det er klar til at komme på fod og ind i stuen senere på ugen. Der er også blevet lidt gjort rent og redt op på gæsteværelset til julens gæster. Jeg glæder mig meget til julen, hyggen med familien og lidt fridage hvor jeg intet vil lave. Og så spise af småkager og julekonfekten.

[ingredients title="Ingenting"]
ca. 40 stk

  • 125 gr smør
  • 185 gr mel
  • 1 æggeblomme
  • 1spsk. fløde
  • 1½ æggehvider
  • 225 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. finthakkede mandler
  • 1 spsk finthakket chokolade

Skær smør i små tern og smuldre dem i melet. Saml dejen med æggeblommen og fløden. Læg dejen køligt ca. ½ time, inden den rulles ud til ca. 2 mm. Stik kager ud og læg på bagepladen.

Pisk imens marengsen. Pisk æggehvide næsten stift. Kom citronsaft i undervejs. Kom sukker i ad 2 gange og pisk til massen er stiv og sej. Det tager ca. 10 min. Vend forsigtigt mandler og chokoladestykker i.
Sprøjt eller sæt små toppe marengs på hver kage. Bages ved 180 gr øverst i ovnen i ca. 7 - 9 min.
[/ingredients]

Mere indhold til dig

En reaktion

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *