• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Tilbehør » Dukkah krydderi

Dukkah krydderi

Udgivet: 14. feb. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Dukkah er et egyptisk krydderi, som er ret rart at have stående. Den helt klassiske måde at spise Dukkah på er med brød og olie, som en lille snack. Men den kan bruges til meget andet. Dukkah kan pifte enhver ret op som f.eks. fisk, kød, salater og hvad man ellers kan finde på. Hvad der er i krydderiet kan variere lidt, så du kan sætte dit helt eget præg på dukkah. Jeg har lavet min version, men prøv dig endelig frem.

Jeg skal bruge lidt af min til en svinemørbrad i aften. Jeg har tænkt mig noget med mørbradbøffer med godt med dukkah på. Mon det ikke bliver godt? Jeg tror det. Og så med en god salat med spidskål til. Jeg skal nok fortælle om hvad det blev til.

Hvis du har fået lyst til at prøve krydderiet, kommer opskriften her.

75 gr mandler
75 gr sesamfrø
75 gr solsikkefrø
3 spsk korianderfrø
1 spsk spidskommen
1 spsk peberkorn
1 tsk paprika
1 tsk chipotlesalt fra Mariager Saltcenter

Rist mandlerne på en varm pande, til de begynder at tage farve og springer. Kom dem op i en skål.
Rist sesamfrøene gyldne på panden og hæld dem i en skål, og rist solsikkekernerne gyldne og hæld også dem op i en skål.
Korianderfrø ristes i ca. ½ minut, inden spidskommen og peberkorn tilsættes. Fortsæt med at riste i 1 minut. Hæld krydderierne i en kværn og knus dem.
Mandlerne hakkes groft i en blender og tilsæt sesam- og solsikkefrø. Kør et øjeblik det hele, inden der blandes med krydderier, salt og paprika. Duhhak afkøles helt og opbevar i et glas med tætsluttende låg.

Og husk så lige at nyde duften mens du laver krydderiet.

Mere inspiration

  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
  • squash syltet som asier
    Squash syltet som asier
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Geleret kaffe med blød creme

billede med tomatsuppe

Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat

Sprøde Rødbeder og Gulerødder.

Søde kartofler med Bønnesalsa

Flammkuchen med Æbler

Lidt af mig og mit liv

Baconpaneret Torsk

Oplev øko-køerne danse til Økodag over hele landet

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Lars Lassen

    februar 14, 2015 at 8:12 pm

    Det lyder meget lækkert at lave dukkah med mandler. Jeg laver min med hasselnødder og uden solsikkefrø, eller de samme krydderier. Men tror jeg vil prøve med mandler næste gang jeg skal fylde mit glas op

    Svar
    • Ellen

      februar 15, 2015 at 1:30 pm

      Jeg tror også den oprindelig er med hasselnødder, men i princippet kan man bruge det man bedst kan li. Og jeg synes mandler tilfører noget godt til smagen. Så skal du da helt bestemt prøve 🙂

      Fortsat god søndag.

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.