Sandwichboller
40 gr økologisk gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. salt
½ dl neutral olie
500 gr (Land) Hvedemel
birkes til pynt
Gær røres ud i det lunkne vand, og resten tilsættes. Æltes godt sammen, inden dejen lægges til hævning i et fad. Hæver i ca. 45 min.
Form dejen til ca 10- 12 flade boller. Jeg ruller dejen tykt ud, trykker bollerne ud med en form og trykker dem let ud så de ikke er for tykke. Efterhæver ca. 15 min, inden de pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes, sesamfrø eller andre kerner, og bages ved 200 grader i ca. 10 min. Melet kan udskiftes med mere grov mel.
FYLD:
Frikadeller
400 gr svine- & kalvefars
1 æg
2 dl rasp
1 løg i meget små tern, eller blendet
salt, peber, frisk basilikum
Formes til små frikadeller og steges på panden i lidt smør og et par kviste timian.
Salat
Revne gulerødder
Løg/hyben chutney
Ramsløg Aioli/Djionmayonnaise til at smøre bollen med
...og hvad du ellers har lyst til at have i din sandwich.
Og så blev jeg mæt!
Skriv din kommentar her