MADBLOG & LIVSSTIL

Nordisk Gløgg Konfekt

Når det er jul skal vi have gløgg. I mange år har det været en med rødvin, men efterhånden vinder den med hvidvin også indpas. Ikke for at reklamere for mig selv, men jeg har 2 slags gløgg essens fra NORDISK som jeg sælger (Shop-Jensen). Der er både en med kvæder, som er en gammel næsten glemt frugt, samt appelsin, kanel og kardemomme. Og så er der en med slåen, de melduggede, blåsorte, syrlige, vilde blommer, samt nelliker, kanel og kardemomme. Dem har jeg brugt lidt af i min konfekt med marcipan. Der er ingen alkohol i essensen, så selvom smagen måske nok er lidt "voksen", kan børn også roligt spise med.

[ingredients title="Nordisk Gløgg Konfekt"]

  • 100 gr marcipan
  • 40 gr flormelis
  • 3 spsk NORDISK Kvæde eller Slåen Gløgg
  • 200 gr god chokolade
  • evt. lidt gulddrys

Pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og gløgg essens. Ælt det godt ind i hinanden og smag til. Det skal være en lind klistret masse, som smager lige som du bedst kan li det. Reguler med mere eller mindre af ingredienserne, så smagen passer dig.

Temperer (smelt) chokoladen, og hæld den i dine forme. Pak formene let mod bordet, og vend dem så på hovedet over skålen så det overskydende kan løbe ud. Skrab kanten pæn og sæt formene i køleskabet ca. 15 min.
Tag formene ud og fyld forsigtigt marcipanmassen i. Tryk den let ned, og fyld op til der er et par mm. fra kanten, så der er plads til chokoladen.
Kom igen chokolade over formen, så alt er dækket. Skrab kanterne af og sæt igen i køleskabet 15 min.

Så chokoladerne klar til at komme ud af formene.

Jeg dryssede en anelse guldstøv i formen inden jeg kom første gang chokolade i, så de kom ud som fine guldhjerter.
[/ingredients]

Jeg skal hilse og sige, at de smager dejligt til en kop kaffe, faktisk lidt som brunkager. Men der er også nogle af de samme krydderier i. Jeg synes det er rigtig julet julekonfekt.

Gløgg essensen kan købes med Slåen til en rødvinsgløgg og med kvæder til hvidvinsgløgg. Jeg har ikke brugt så meget af flasken, for der skal også være til min gløgg. Det kan jeg nemlig rigtig godt lide. Og så har jeg lige fået en æbleskivepande, så jeg kan lave æbleskiver til. Så både dufter og smager det af rigtig JUL. Hvis du er i tvivl, så er jeg ret vild med julen og dens hygge.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *