• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Okseinderlår med ostekurv, rodfrugter og kartoffelmos

Okseinderlår med ostekurv, rodfrugter og kartoffelmos

Udgivet: 19. feb. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har en Vadehavsost liggende i køleskabet. Den rev jeg lidt af, og lavede 3 flade runde cirkler på bagepapir. Lav dem i den størrelse som du vil have dem i. Osten skal ikke ligge i for tykt et lag.

Pladen sættes i en 200 gr varm ovn i ca 10 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for brune.
Lægges over en form, så de får faconen mens de køler af.

De er ret flotte - synes jeg 🙂

Ja og så glemte jeg at tage billeder mens jeg lavede de andre ting, så du må nøjes med at forestille dig det.

Okseinderlåret, som var købet som roastbeef, krydrede jeg om formiddagen med hvidløg, salt, peber og citrongræs.
I en pose og så lå den  på køkkenbordet og ventede til den skullel i ovnen.

Kødet blev brunet på alle sider i varm smør på panden, og så i ovnen med et stegetermometer i maven. Så  kunne jeg se når de 70 gr var nået. Vi kan nemlig bedst li det gennemstegt. Ellers skal temperaturen være omkring 60 - 65 gr.
Da temperaturen var nået, blev den pakket  ind i sølvpapir og et viskestykke, og lå då og trak  i små 20 min.

Imens kødet var i ovnen, lavede jeg kartoffelmos (kogte kartofler, mosede dem) som blev blandet med smør og en masse friske krydderurter, afkølet lidt inden der kom et æg i. Sat af i små toppe på bagepair og ind i ovnen med dem også i ca. 20 min, til de var let brune.

Rodfrugter - jeg brugte gulerødder, rødbeder og pastinakker blev skåret  i pæne stave, og stegt  møre i lidt olie og krydderier.

Dadler, æbler i tern og løg i tern grillet let så det lige fik farve, og kom så  i ostekurvene.

Serveret med en let rødvinssovs. Velbekomme!

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Fyldte Dadler fra Johanne's

Fiskefrikadeller med knas

Sommerferien 2020

Efterårs Pasta med svampe

Ø-mærket

Hapsere til velkomstdrinks

Madplan uge 41

Glædelig Jul

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.