MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg har en Vadehavsost liggende i køleskabet. Den rev jeg lidt af, og lavede 3 flade runde cirkler på bagepapir. Lav dem i den størrelse som du vil have dem i. Osten skal ikke ligge i for tykt et lag.

Pladen sættes i en 200 gr varm ovn i ca 10 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for brune.
Lægges over en form, så de får faconen mens de køler af.

De er ret flotte – synes jeg 🙂

Ja og så glemte jeg at tage billeder mens jeg lavede de andre ting, så du må nøjes med at forestille dig det.

Okseinderlåret, som var købet som roastbeef, krydrede jeg om formiddagen med hvidløg, salt, peber og citrongræs.
I en pose og så lå den  på køkkenbordet og ventede til den skullel i ovnen.

Kødet blev brunet på alle sider i varm smør på panden, og så i ovnen med et stegetermometer i maven. Så  kunne jeg se når de 70 gr var nået. Vi kan nemlig bedst li det gennemstegt. Ellers skal temperaturen være omkring 60 – 65 gr.
Da temperaturen var nået, blev den pakket  ind i sølvpapir og et viskestykke, og lå då og trak  i små 20 min.

Imens kødet var i ovnen, lavede jeg kartoffelmos (kogte kartofler, mosede dem) som blev blandet med smør og en masse friske krydderurter, afkølet lidt inden der kom et æg i. Sat af i små toppe på bagepair og ind i ovnen med dem også i ca. 20 min, til de var let brune.

Rodfrugter – jeg brugte gulerødder, rødbeder og pastinakker blev skåret  i pæne stave, og stegt  møre i lidt olie og krydderier.

Dadler, æbler i tern og løg i tern grillet let så det lige fik farve, og kom så  i ostekurvene.

Serveret med en let rødvinssovs. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter