• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt

Peanutkonfekt

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

I går var min jule-opgave surrib og så lige chokoladedrik som en bi-ting. Jeg håber min surrib er god, for nu står der 5 bakker med dejlig surrib. I dag laver jeg så Peanutskonfekt, som jeg synes er blevet rigtig god. Jeg tror nok den skal gemmes godt af vejen, hvis der skal være et par stykker til julen. Lige for at få brugt den sidste chokolade fra overtrækket, kom jeg nogle saltkringler i chokoladen. Nøj hvor er det altså også bare godt. Salt og chokolade og så lidt knas er nu godt sammen.

Til Peanutskonfekten skal man bruge saltkringer eller nogle i firkanter. Men man kan også bruge almindelig saltstænger som lægges helt tæt i formen. Antallet af saltstænger/kringler kommer helt an på, hvad du bruger. Så køb en pakke.

30 - 40 saltkringler
200 gr cremet jordnøddesmør
3 dl  saltede peanuts
250 gr karameller/fudge
200 gr mørk chokolade til overtræk

En ca. 20x20 cm form fores med bagepapir. Læg saltkringler/stænger helt tæt så de dækker bunden. Smelt peanutbutteret i en microovn, hvis du har sådan en. Jeg kom klatter over saltkringlerne og satte det ind i ovnen ved 150 grader indtil det var blødt. Så kunne jeg smøre det forsigtigt ud.
Sæt fadet ind i køleskabet en times tid, alt imens du skærer karameller eller fudge i små stykker. I en gryde med kogende vand, sættes en skå med karamellerne over. Kom evt. en spsk kogende vand i og rør rundt til karamellerne er smeltet.
Tag fadet ud af køleskabet og kom karamelmassen ovenpå. Sættes tilbage i køleskabet til det er knapt stiv.
Skær kondekten ud i mindre firkanter og skil dem lidt ad, inden i atter sættes køligt.

Dagen efter overtrækkes de med chokolade der er smeltet over vandbad. I kan læse mange andre steder om at tempere chokolade.

Lækker konfekt med knas, salt og sødt.

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Gulerodskugler

Chokocrunch til morgenmaden

Ferskensuppe

Thai inspireret salat

Havtorne-Sorbet med pang

Mjødmarineret Steak og bagt Hokkaido.

Lakselasagne med GoCook

Grøntsager syltet med øl

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.