• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Peanutkonfekt

Peanutkonfekt

Udgivet: 4. dec. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I går var min jule-opgave surrib og så lige chokoladedrik som en bi-ting. Jeg håber min surrib er god, for nu står der 5 bakker med dejlig surrib. I dag laver jeg så Peanutskonfekt, som jeg synes er blevet rigtig god. Jeg tror nok den skal gemmes godt af vejen, hvis der skal være et par stykker til julen. Lige for at få brugt den sidste chokolade fra overtrækket, kom jeg nogle saltkringler i chokoladen. Nøj hvor er det altså også bare godt. Salt og chokolade og så lidt knas er nu godt sammen.

Til Peanutskonfekten skal man bruge saltkringer eller nogle i firkanter. Men man kan også bruge almindelig saltstænger som lægges helt tæt i formen. Antallet af saltstænger/kringler kommer helt an på, hvad du bruger. Så køb en pakke.

30 - 40 saltkringler
200 gr cremet jordnøddesmør
3 dl  saltede peanuts
250 gr karameller/fudge
200 gr mørk chokolade til overtræk

En ca. 20x20 cm form fores med bagepapir. Læg saltkringler/stænger helt tæt så de dækker bunden. Smelt peanutbutteret i en microovn, hvis du har sådan en. Jeg kom klatter over saltkringlerne og satte det ind i ovnen ved 150 grader indtil det var blødt. Så kunne jeg smøre det forsigtigt ud.
Sæt fadet ind i køleskabet en times tid, alt imens du skærer karameller eller fudge i små stykker. I en gryde med kogende vand, sættes en skå med karamellerne over. Kom evt. en spsk kogende vand i og rør rundt til karamellerne er smeltet.
Tag fadet ud af køleskabet og kom karamelmassen ovenpå. Sættes tilbage i køleskabet til det er knapt stiv.
Skær kondekten ud i mindre firkanter og skil dem lidt ad, inden i atter sættes køligt.

Dagen efter overtrækkes de med chokolade der er smeltet over vandbad. I kan læse mange andre steder om at tempere chokolade.

Lækker konfekt med knas, salt og sødt.

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Da det hele gik i kiks...

Jordbær-Sorbet-Ispinde

Thai inspireret salat

Luftige Fastelavnsboller

Marcipantoppe med svesker

Brændenælde-Frikadeller

Brændt Jorskokkepuré

Der er æg og så er der æg

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.