MADBLOG & LIVSSTIL

I går var min jule-opgave surrib og så lige chokoladedrik som en bi-ting. Jeg håber min surrib er god, for nu står der 5 bakker med dejlig surrib. I dag laver jeg så Peanutskonfekt, som jeg synes er blevet rigtig god. Jeg tror nok den skal gemmes godt af vejen, hvis der skal være et par stykker til julen. Lige for at få brugt den sidste chokolade fra overtrækket, kom jeg nogle saltkringler i chokoladen. Nøj hvor er det altså også bare godt. Salt og chokolade og så lidt knas er nu godt sammen.

peanutkonfekt-03-3

Til Peanutskonfekten skal man bruge saltkringer eller nogle i firkanter. Men man kan også bruge almindelig saltstænger som lægges helt tæt i formen. Antallet af saltstænger/kringler kommer helt an på, hvad du bruger. Så køb en pakke.

30 – 40 saltkringler
200 gr cremet jordnøddesmør
3 dl  saltede peanuts
250 gr karameller/fudge
200 gr mørk chokolade til overtræk

En ca. 20×20 cm form fores med bagepapir. Læg saltkringler/stænger helt tæt så de dækker bunden. Smelt peanutbutteret i en microovn, hvis du har sådan en. Jeg kom klatter over saltkringlerne og satte det ind i ovnen ved 150 grader indtil det var blødt. Så kunne jeg smøre det forsigtigt ud.
Sæt fadet ind i køleskabet en times tid, alt imens du skærer karameller eller fudge i små stykker. I en gryde med kogende vand, sættes en skå med karamellerne over. Kom evt. en spsk kogende vand i og rør rundt til karamellerne er smeltet.
Tag fadet ud af køleskabet og kom karamelmassen ovenpå. Sættes tilbage i køleskabet til det er knapt stiv.
Skær kondekten ud i mindre firkanter og skil dem lidt ad, inden i atter sættes køligt.

Dagen efter overtrækkes de med chokolade der er smeltet over vandbad. I kan læse mange andre steder om at tempere chokolade.

Lækker konfekt med knas, salt og sødt.

peanutkonfekt-10-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter