MADBLOG & LIVSSTIL

Hjemmelavet pasta med ragû Bolognese

Det er slet ikke så svært, at lave pasta selv. Jeg blev introduceret for det i weekenden, lånte en pastamaskine og har selv lavet det i dag. Og det blev rigtig godt. Og det tar faktisk ikke ret meget mere tid, end det tager at åbne en pakke købt pasta. Ja, okay, så lidt længere, men det er det hele værd. Jeg havde mel over hele køkkenet, men det tror jeg ikke er nødvendigt.

Der er ikke mange ingredienser i en pastadej. Faktisk er der kun 2 ingredienser:

3-4 dl mel med top på
2 æg

Det er det hele.  Efter hvad jeg har læst mig frem til, er original italiensk pasta lavet på hvedemel. Durummel kan også bruges. Jeg brugte hvedemelet.

Top melet på på en rent bord, og slå æggene ud i midten. Vend det rundt indtil det bliver til en dej, der kan æltes. Dejen skal nu æltes, indtil det er en dejlig glat og elastisk dej. Læg det i en skål og dæk med folie, som sættes i køleskabet en ½ time.

Man behøves ikke have en pastamaskine for at lave pastaen. Jeg kan anbefale at se Kvalimad's video.

Jeg havde jo lånt maskinen, så det blev kørt igennem, og jeg synes da det lykkedes ret så godt.

I en gryde bringes 2 l vand og 1 spsk salt i kog. Når det koger kommes pastaen i, og koges 2 min. Det  er ca. tid, for det bedste er, at smage på pastaen undervejs og fornemme hvornår den er nok. Den må endelig ikke få formeget. Jeg foretrækker en pasta der er lidt bid i.

Til den lækre båndpasta, lavede jeg en bolognesisk kødsauce.

400 gr hakket oksekød
60 gr. kyllingelever
100 gr. bacon (stribet flæsk)
2 gulerødder
1 løg
2½ dl oksebouillon
3 tsk mel med top
2 laurbærblade
2 tsk chipotlesalt
peber
Parmesan, friskrevet

Skær gulerødder og løg i tern og brun det i en gryde sammen med bacontern. Kom det hakkede oksekød ved og lad det tage farve. Drys melet ud over, vend rundt og tilsæt bouillon, salt, peber og laurbærblade, og lad simre i ½ time.
Skær kyllingeleveren i små tern og tilsæt, og lad det koge med de sidste 5 min.  Smag til, og server sammen med den friskkogte pasta og godt med reven parmesanost over. Og så kan jeg godt lide lidt frisk grofthakket basilikum til.

Og ja til den skarpe læser, jeg glemte osten da vi fik det. Virkelig en dødssynd.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *