Når jeg får en idé, skal den prøves. Og sådan er det med disse friterede squashskiver. Alle andre vil sikkert bruge aubergine, men jeg har nu squash i haven. Og så ville de lige passe til et glas øl eller vin på terrassen, mens vi venter på at grillen bliver klar. Og der skal grilles i dag, hvor vi har en sommerdag. Dem er der jo ikke alt for mange af i år. Jeg har kun haft ferie i nogle dage endnu, men har dog allerede haft 2 dage, hvor jeg kunne sidde udenfor. Så lidt okay er det nu.
[ingredients title="Friteret Squash"]
- 1 squash - jeg har brugt de gule, og taget den mens den er ca. 20 cm
- salt - gerne Hvidløgspebersalt
- 50 gr flødeost
- 50 gr revet cheddar ost
- 30 gr finthakket chorizo, skinke eller stegt bacon
- 1 tsk pesto
- evt. salt og peber
- 100 gr rasp
- 1 sammenpisket æg
- olie til stegning
Skær squash i skiver, ca. 2 cm tykke, og drys dem med saltet. Lad dem ligge 15 min og trække, inden du skyller dem i koldt vand og tørrer dem af med et rent viskestykke.
Bland oste, chorizo og pesto godt sammen. Mangler det salt og peber, kan det tilsættes. Jeg synes ikke det manglede.
Læg en klat osteblanding på en skive squash og tryk en anden skive let ned over. Så det bliver til en sandwich. Vend først i det sammenpiskede æg og derefter i raspen, så de er godt dækket. Fortsæt til der ikke er flere.
Lad dem ligge, mens du varmer olien op i en gryde. Der skal være olie nok, til en skive lige kan dækkes.
Når olien er rigtig varm, kommes skiverne i, og steges lysebrune. Lad dem ligge og dryppe af, inden de serveres. Men så er de også gode. Lune og sprøde, og bløde inden i. De smager nu også godt kolde, så er osten blot stivnet igen.
Vil du have lidt mere knald på smagen, kan du komme lidt finthakket chili eller jalapenos i.
[/ingredients]
Håber I alle nyder solen og dagen 🙂
Skriv din kommentar her