• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Blomkålssalat i solen

Blomkålssalat i solen

Udgivet: 16. apr. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indlægget indeholder affiliates links
Dagen startede med regn og mørke, men over middag kom solen. Jeg er alene hjemme i weekenden, så den står på lidt rengøring (endelig ikke for meget), plantning af et par krydderurter jeg har købt og læsning. Jeg er lige begyndt på den sidst udkomne bog i serien om kriminalreporter Henning Juul. Sammen med et stort krus latté, er jeg langt væk i krimiens verden for en tid.

Har jeg foresten fortalt om min nye steamer? Jeg er medlem af Coop, og optjener jo point der. Dem har jeg nu brugt til en Bialetti steamer, så vi nemt kan lave en latté. Det er kun at hælde mælk i kanden, sætte den på komfuret mens man lige laver kaffen, og når mælken er varm, pumper man et par gange med steameren, og vupti der er mælkeskum til kaffen. Tror også, at vi skal have mælkeskum på en iskaffe, når vejret bliver varmere. Jeg er begyndt at fryse isterninger med kaffe, når der er en lille rest kaffe tilovers. Så er jeg klar til sommer og varme!

Til frokost i dag, lavede jeg en lille blomkålssalt til mig selv. En hurtig en af slagsen, men den smager skønt. Havde jeg undladt tomater og dressing, og måske lige hurtigt vendt den på panden, så ville den fungere perfekt til varm mad, som erstatning for ris.

Men jeg valgt den nu med tomat og serveret som en kold salat.

Mængderne justerer du alt efter hvor stor portion du ønsker. Ligesom du kan komme lige det du har lyst til, i blomkålssalaten. Bruger du ikke et helt blomkål, kan resten fint bruges til en blomkålssuppe, som også smager fantastisk.

Blomkål
Tomater
Frisk persille
Bladselleri

2 tsk. Persillepesto
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
salt og peber

Riv blomkålen helt fint. Snit bladselleri i tynde skiver og skær tomater i mindre tern.
Bland det hele i en skål sammen med masser af frisk, grofthakket persille.

Ingredienserne til dressingen blandes sammen,smages til med salt og peber,  og vendes i salaten lige inden servering.

Et godt hjemmebagt brød ville passer super godt til.

Rigtig god weekend!

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Salat fra haven

Lun Kartoffelsalat med prikker

billede af chokolade kagemand

Nem chokolade kagemand til fødselsdag

et billede med frikadeller

Frikadeller - opskrift på gammeldags deller

Toblerone Ostekage

Dessertkagen

Citron, Ingefær og blå birkes

Madcirkus, Walthermad og Dameben - 2012

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.