Bagte gulerødder og squash

Bagte gulerødder og squash

J siger, at jeg ikke har passet køkkenhaven ordentligt. Og han har desværre ret. Jeg fik ikke tyndet gulerødderne ud i tide, og nu er de lidt små og står meget tæt. Men pyt med det, for de er faktisk helt fantastiske i sådan en ret som den jeg fik bikset sammen i dag. Det er en rigtig “det-er-alt-for-varmt-til-mad” ret. Enkel, nem og sund, men alligevel lækker og mættende. Hvis du nu slet ikke kan undvære smagen af kød, tror jeg den vil smage ok med ristede baconterninger på.

Du kan selvfølgelig også lave retten med større gulerødder, men så er det måske en god idé at skære dem i lidt mindre stykker. Og som så meget andet, kan der anvendes andre grøntsager i retten.

Bagte gulerødder

  • 10 mindre Gulerødder
  • 1 lille Squash
  • 1 dåse kikærter
  • Lemon olie spray (eller alm. olie og et par dryp citron)
  • Mælkebøttesirup
  • Salt og Peber
  • 2 dl creme fraiche
  • hakket kryddergrønt – f.eks. mynte eller citronmelisse

Skær din squash i tykke skiver. Et ildfast fad sprayes med olie og dækkes til med squashskiver. Skær gulerødderne igennem på langs og evt. også i mindre stykker, alt efter hvor store de er. Fordel dem ovenpå squash. Dryp kikærterne af inden de kommes ud over grøntsagerne.

Spray igen med lemon olien og drys med lidt salt og peber. Slut af med 2 – 3 spsk sirup over det hele.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, og bag ca. 35 min eller til gulerødderne er knap møre.

Rør creme fraiche med krydderurter og smag til med salt og peber  Server dressingen til.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*