• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Grød » Sundere Risalamande

Sundere Risalamande

Udgivet: 27. nov. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nu er det jo ofte sådan, at den gode risalamande med flødeskum rører man bare ikke ved. Men det har jeg så alligevel gjort, men bare rolig. Juleaften kommer den traditionelle på bordet 😉

Jeg gik egentlig ud fra smagen af Risifrutti. Husker I den? Den findes vist nok stadig, men jeg har ikke smagt den i rigtig mange år. Ikke siden min søn var teenager, hvor han nærmest var afhængig af en risifrutti i madpakken.

Vi fik risengrød i går, og derfor havde jeg en lille skål med en rest i køleskabet. Og det blev en ret god onsdags dessert. Jeg valgte at dekorere med Tangperler med henholdsvis jordbær- og æblesmag, men en kirsebærsovs vil også være god hertil.

[ingredients title="Sundere Risalamande"]
2 - 3 portioner

  • 2 dl kold kogt risengrød
  • 2 dl vaniljeskyr eller alm. skyr
  • grofthakkede mandler
  • evt. ekstra sukker og vanilje
  • kold kirsebærsovs eller de lækre frugt Tangperler

Bland den kolde grød med vaniljeskyren og mandelsplitter eller grofthakkede mandler. Smag til med sukker og vanilje, så den har den helt rigtige smag.

Server med Frugt tangperlerne fra Tanghuset (som desværre ikke kan købes i mindre portioner endnu) eller en kold kirssebærsovs.

[/ingredients]

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Bløde Lakridskarameller

Shrimp Rolls

Madplanen for uge 2

Marengs med chokolade

Banan Bernhardt

Snackpeber med fyld

Kötbullar som i Ikea - svenske kødboller

Kötbullar som i Ikea - svenske kødboller

Stop Madspild i bedste stil

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.